Olimpiada Liceelor McDonald's | S-au stabilit echipele finaliste de baschet, feminin şi masculin

Olimpiada Liceelor McDonald's din acest an a început cu handbalul, a continuat cu tenisul de masă, iar în acest sfârşit de săptămână au loc duelurile la baschet, feminin şi masculin.

181 afișări
Imaginea articolului Olimpiada Liceelor McDonald's | S-au stabilit echipele finaliste de baschet, feminin şi masculin

Olimpiada Liceelor McDonald's | S-au stabilit echipele finaliste de baschet, feminin şi masculin

Clubul Sportiv Şcolar nr. 6 este gaza din acest weekend, iar sâmbătă, 2 martie, au avut loc semifinalele în urma cărora s-au stabilit finalistele pentru lupta pentru marele premiu.

Pe tabloul masculin au ajuns până în penultima fază Liceul Teoretic "Alexandru Ioan Cuza", Colegiul German "Goethe", Colegiul Naţional "Grigore Moisil" şi Colegiul Naţional "Spiru Haret".

În finala mare, pentru locurile unu şi doi, s-au calificat Liceul Teoretic "Alexandru Ioan Cuza", după ce s-a impus cu 56-48 în faţa sportivilor de la Colegiul German "Goethe" şi Colegiul Naţional "Spiru Haret", care a câştigat la o diferenţă de 40 de puncte meciul cu cei de la Colegiul Naţional "Grigore Moisil", scor 90-57.

Astfel, duminică, 3 martie, la Clubul Sportiv Şcolar nr. 6 vor fi următoarele meciuri, în cadrul finalelor de baschet la masculin:

Finala mică, locurile trei şi patru, de la ora 10:00

Colegiul German "Goethe" - Colegiul Naţional "Grigore Moisil"

Finala mare, locurile unu şi doi, de la ora 12:00

Liceul Teoretic "Alexandru Ioan Cuza" - Colegiul Naţional "Spiru Haret"

De cealaltă parte, la feminin, în semifinale au ajuns echipele Colegiul Naţional "A. D. Xenopol", Liceul Teoretic "Alexandru Ioan Cuza", Colegiul Naţional "Ion Creangă" şi Colegiul Naţional "Elena Cuza".

În finala mare, pentru locurile unu şi doi, s-au calificat Colegiul Naţional "A. D. Xenopol", după ce s-a impus cu 76-36 în faţa sportivelor de la Liceul Teoretic "Alexandru Ioan Cuza" şi Colegiul Naţional "Elena Cuza", care a câştigat meciul cu fetele de la Colegiul Naţional "Ion Creangă", scor 87-37.

Astfel, duminică, 3 martie, la Clubul Sportiv Şcolar nr. 6 vor fi următoarele meciuri, în cadrul finalelor de baschet la feminin:

Finala mică, locurile trei şi patru, de la ora 08:30

Liceul Teoretic "Alexandru Ioan Cuza" - Colegiul Naţional "Ion Creangă"

Finala mare, locurile unu şi doi, de la ora 11:00

Colegiul Naţional "A. D. Xenopol" - Colegiul Naţional "Elena Cuza"

În ediţia de anul trecut a competiţiei Olimpiada Liceelor McDonald's, finala de baschet masculin a câştigat-o echipa de la Colegiul Naţional "Aurel Vlaicu", care în 2019 nu a participat. La fete în schimb, campioanele au fost sportivele de la Colegiul Naţional "A. D. Xenopol", care se vor lupta şi în acest an pentru primul loc pe podium.

Olimpiada Liceelor este un eveniment sportiv la nivel naţional, adresat atât fetelor, cât şi băieţilor pasionaţi de fotbal, baschet, volei, handbal şi tenis de masă.

În cadrul acestei competiţii vor participa peste 5.600 de liceeni iubitori ai sportului, din 88 de licee. Premiile cu care aceştia sunt răsplătiţi pentru efortul depus în cadrul Olimpiadei sunt de peste 70.000 lei, cele mai mari dintr-o competiţia sportivă adresată tinerilor, alături de experienţa practicării sportului într-o competiţie majoră. Perioada în care se desfăşoară aceasta este de nouă luni, între octombrie 2018 - mai 2019.

Accesul pentru a vedea competiţiile sportive este gratuit şi permis tuturor.

Prin Olimpiada Liceelor McDonald’s, compania îi încurajează pe liceeni să fie încrezători în propriile forţe şi să conştientizeze importanţa sportului în viaţa lor, având ca scop oferirea unui cadru organizat în care tinerii să fie implicaţi în activităţi fizice. Astfel, McDonald’s le oferă oportunitatea de a se afirma într-o competiţie majoră, alături de colegi la fel de talentaţi şi motivaţi. Olimpiada Liceelor McDonald's este cea mai mare competiţie adresată liceelor din România la nivel de echipe, sporturi şi premii oferite.

Olimpiada Liceelor este organizată de McDonald’s România cu sprijinul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, partenerului media Prosport, Caldo Security şi SEG (Sport Evolution Group).

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici