Oltchim are 14 jucătoare convocate la loturile naţionale

Campioana României la handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea are 14 jucătoare convocate la loturile naţionale ale României, Rusiei, Turciei, Muntenegrului şi Ucrainei.

230 afișări
Imaginea articolului Oltchim are 14 jucătoare convocate la loturile naţionale

Oltchim are 14 jucătoare convocate la loturile naţionale (Imagine: Remus Badea/Arhiva Mediafax Foto)

"Am rămas cu trei jucătoare valide, celelalte sunt toate la loturile naţionale. Ne vom reuni în 27 decembrie, vom participa la Turneul Memorial Constantin Tita şi la un stagiu de pregătire, combinat cu meciuri, în Turcia. Am readus-o în lot pe Daniela Băbeanu, care a fost împrumutată la Zalău, dar nu se pune problema să renunţăm la cineva. Avem 18 jucătoare valide, poate să încercăm să aducem, nu să renunţăm. Dacă ar fi să ne gândim la aducerea unei jucătoare, sau două, ar fi vorba de valoare, pentru a ne ajuta în Liga Campionilor, or, jucătoarele de valoare au evoluat deja în Liga Campionilor şi nu le-am mai putea folosi în această ediţie", a declarat preşedintele CS Oltchim, Petre Berbecaru.

Din lotul Oltchimului, zece jucătoare fac parte din naţionala României pentru CM din Brazilia - Talida Tolnai, Valentina Ardean-Elisei, Iulia Curea, Oana Manea, Daniela Băbeanu, Adina Fiera, Aurelia Brădeanu, Oana Chirilă, Adriana Nechita, Ramona Farcău; Ekaterina Vetkova, din cea a Rusiei, participantă şi ea la CM de luna viitoare, în timp ce Yeliz Ozel a fost convocată în lotul Turciei, iar Marija Jovanovici, în cel al Muntenegrului şi Iulia Managarova, în cel al Ucrainei, pentru turnee de pregătire.

După Campionatul Mondial din Brazilia, lotul Oltchimului se va reuni în 27 decembrie, prima acţiune fiind participarea, pe teren propriu, la cea de-a treia ediţie a Turneului Memorial "Constantin Tita", în 28-29 decembrie, alături de echipele HCM Roman, Corona Braşov şi Universitatea Neptun Constanţa.

Oltchim va mai susţine un stagiu de pregătire în Antalya, între 5-9 ianuarie, la care va juca şi câteva meciuri amicale. "Am fost invitaţi de finalista Challenge Cup de anul trecut, Muratpasa Belediyesi SK, turcii spunându-ne că vor mai fi încă două echipe de Liga Campionilor", a explicat Petre Berbecaru.

Liga Naţională este întreruptă până în 14 ianuarie, când se va relua cu meciurile din cadrul etapei a IX-a, dar Oltchim va juca încă un meci, în 11 ianuarie, în deplasare, cu Dunărea Brăila, acesta fiind amânat din etapa a VIII-a.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici