Oltchim, în grupa D preliminară a Ligii Campionilor

Campioana la handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea va evolua în grupa D preliminară din Liga Campionilor, cu finalista sezonului trecut SD Itxako (Spania), Dinamo Volgograd (Rusia) şi câştigătoarea grupei a treia din turul II, potrivit tragerii la sorţi de marţi, de la Viena.

155 afișări
Imaginea articolului Oltchim, în grupa D preliminară a Ligii Campionilor

Oltchim, în grupa D preliminară a Ligii Campionilor (Imagine: Mediafax Foto)

De remarcat faptul că una din jucătoarele nou-transferate de Oltchim, Oana Chirilă, va juca împotriva fostei sale echipe, SD Itxako. În grupa a 3-a din turul II vor juca pentru singurul loc calificant în grupa Oltchimului, formaţiile DVSC Debrecen (Ungaria), Buxtehuder SV (Germania), Zaglebie Lubin (Polonia) şi o echipă venită din turul I.

Meciurile din faza grupelor preliminare, în care sunt angrenate 16 echipe (4 grupe a câte 4 echipe) se vor derula în intervalul 1 octombrie-13 noiembrie. Urmează faza grupelor principale, cu două grupe a câte patru echipe, între 4 februarie-11 martie 2012, semifinalele programate în dublă manşă eliminatorie (31 martie-1 aprilie turul, 7-8 aprilie returul) şi finala, în 5-6 mai, respectiv 12-13 mai.

"Vom vedea ce va fi, trebuie să ieşim din grupa. Obiectivul e tot finala. Trebuie să demonstrăm de ce suntem în stare. Cu Itxako, putem spune că va fi şi o revanşă. Ne va ajuta şi Oana Chirilă, care a jucat la Ixako, dar să fim sinceri: indiferent de numele adversarelor, noi trebuie să trecem de grupă", a declarat, pentru MEDIAFAX, antrenorul formaţiei Oltchim, Radu Voina, după tragerea la sorţi de marţi.

Obiectivul campioanei României este jucarea finalei Ligii Campionilor.

În Liga Campionilor feminină va participa şi vicecampioana României, "U" Jolidon Cluj, care va evolua în turul doi preliminar. Potrivit tragerii la sorţi de luni, ardelencele vor juca primul meci al turneului de calificare, cu o echipă provenită din grupa B (turul I), iar al doilea, cu câştigătoarea dintre Rostov-Don şi Viborg HK, formaţia daneză fiind gazda grupei 1 din turul secund. Dacă va câştiga grupa 1 din turul doi, "U" Jolidon Cluj va evolua în grupa preliminară B, alături de formaţiile Larvik HK (Norvegia), Krim Ljubjana (Slovenia), Podravka Kopvrivnica (Croaţia).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici