Oltchim Râmnicu Vâlcea a câştigat al 15-lea titlu naţional din palmares

Echipa de handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea este campioana sezonului 2008-2009, după ce a învins, în deplasare, formaţia Rapid Bucureşti, cu scorul de 40-30, iar cu o rundă înainte de final are două puncte avans faţă de următoarea clasată, Rulmentul Braşov.

5 afișări

În cadrul etapei a XXV-a, penultima a Ligii Naţionale, s-au mai înregistrat duminică următoarele rezultate:

HC Oţelul Galaţi - HCM Baia Mare 24-25

KZN Slatina - Dunărea Brăila 26-37

HC Zalău - Tomis Constanţa 34-34

HCM Buzău - CSM Ploieşti 24-25

"U" Jolidon Cluj - CSM Cetate Deva 28-26

HCM Roman - Rulmentul Urban Braşov 24-28.

Oltchim a acumulat 48 de puncte, cu o etapă înainte de final, în timp ce următoarea clasată Rulmentul Braşov are 46 de puncte, astfel că echipa vâlceană nu mai poate pierde titlul de campioană, având şi avantajul rezultatelor directe în competiţia cu formaţia de sub Tâmpa.

Oltchim, care a ajuns în acest sezon până în semifinalele Ligii Campionilor, se află la al 15-lea titlu naţional din istorie şi al treilea consecutiv.

"Nu pot spune prea multe. Întâmplarea a făcut să ajung antrenor la Oltchim. Este primul titlu pentru mine câştigat la o echipă feminină şi nu mi-aş fi închipuit niciodată că voi antrena fete. A fost o experienţă plăcută, până la urmă handbalul e acelaşi şi la băieţi şi la fete, doar că trebuie lucrat cu mai multă gingăşie la o echipă feminină. E munca fetelor de un an întreg, mă bucur că am contribuit şi eu", a declarat la finalul partidei cu Rapid, antrenorul Oltchimului, Radu Voina, pentru MEDIAFAX.

Ultima etapă a Ligii Naţionale se va derula în 16 mai, tot atunci fiind programată şi ceremonia de decernare a medaliilor şi tricourilor de campioane jucătoarelor de la Oltchim.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici