Oltchim Râmnicu Vâlcea, prima înfrângere în Liga Campionilor

Campioana României la handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea a fost învinsă, duminică, în deplasare, de formaţia rusă Dinamo Volgograd, scor 30-34 (15-16), în etapa a IV-a, din grupa D a Ligii Campionilor.

134 afișări
Imaginea articolului Oltchim Râmnicu Vâlcea, prima înfrângere în Liga Campionilor

Oltchim Râmnicu Vâlcea, prima înfrângere în Liga Campionilor (Imagine: Andrei Alex Moise/Arhiva Mediafax Foto)

Jocul a fost destul de greoi în debut, miza asigurării calificării mai departe pentru Oltchim, respectiv posibila ratare pentru gazde, punându-şi amprenta vizibil. Primul gol a fost marcat de rusoaice, care s-au detaşat după cinci minute la 3-1. După alte cinci minute, Dinamo avea 6-2 avantaj, antrenorul Radu Voina fiind obligat să ceară time-out. Greşelile din tabăra campioanei României au continuat însă, un nou gol venind abia în minutul 13 (6-3). Au urmat alte ratări în ambele tabere, Oltchim nereuşind să anuleze handicapul (10-7, min. 19). Până la pauză, Dinamo Volgograd a rămas la conducere (13-12, min. 25), în pofida unui joc mai bun pe alocuri al vâlcencelor, scorul după 30 de minute fiind 16-15.

La reluare, Oltchim a continuat jocul pigmentat cu greşeli, dând ocazia adversarelor să se detaşeze la 21-17 şi 24-19 (min. 40). Cu 14 minute înaintea finalului, Nechita a marcat pentru 26-23, dar Oltchim nu a profitat de revenirea pe tabelă, cedând mingi importante în faza ofensivă (29-23, min. 49). Până la final, nu au existat îmbunătăţiri în jocul campioanei României (33-27, min. 55), care a cunoscut gustul înfrângerii pentru prima dată în acest sezon european şi, mai mult, a ratat şansa de a se califica matematic în grupele principale, cu două etape înaintea încheierii grupelor preliminare.

Marcatoare:

Dinamo: Levina 8 goluri, Kochetova 7, Khmyrova 7, Stepanova 4, Borshchenko 3, Avdekova 2, Pidpalova 2, Makeeva 1.

Oltchim: Nechita 6 goluri, Ozel 5, Stanca 4, Curea 4, Vizitiu 3, Jovanovici 3, Chirilă 2, Brădeanu 1, Managarova 1, Fiera 1.

În cealaltă partidă din grupă, sâmbătă, pe teren propriu, Buxtehuder SV a cedat în faţa ibericelor de la Itxaco, cu 31-32.

După patru etape, Oltchim rămân lider, cu 6 puncte, urmată în clasament de Itxako (6), Dinamo Volgograd (4) şi Buxtehuder (0).

În primele trei partide, Oltchim a învins formaţia germană Buxteduder SV, cu 24-20, pe cea rusă Dinamo Volgograd, cu 31-26 şi pe Itxako, cu 25-22.

Oltchim mai are de disputat două partide, pe teren propriu, cu Buxtehuder SV (6 noiembrie) şi cu Itxako (13 noiembrie).

Urmează faza grupelor principale, cu două grupe a câte patru echipe, între 4 februarie-11 martie 2012, semifinalele programate în dublă manşă eliminatorie (31 martie-1 aprilie turul, 7-8 aprilie returul) şi finala, în 5-6 mai, respectiv 12-13 mai.

Obiectivul campioanei României este jucarea finalei Ligii Campionilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici