Oltchim s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Handbalistele de la Oltchim Râmnicu Vâlcea s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor, după ce au învins, duminică, pe teren propriu, formaţia slovenă Krim Ljubljana, scor 30-26 (17-15), în penultima etapă a grupei a 2-a principale.

246 afișări
Imaginea articolului Oltchim s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Oltchim s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Oltchim a început motivată partida cu Krim, conducând cu 3-1 şi 4-2, după primele cinci minute de joc. Slovenele au ripostat la rândul lor, încercând să-şi apere ultimele şanse la semifinale, cu Franici în prim-plan, 7-6 (min. 10). Încurajate de peste 3.000 de fani, cu o apărarea agresivă, dar şi intervenţii reuşite ale Luminiţei Huţupan Dinu, vâlcencele şi-au mărit avantajul, 10-7 (min. 16), extrema Ardean Elisei fiind imposibil de oprit în faza ofensivă. Krim a revenit în "cărţi", după câteva atacuri ratate ale Oltchimului, 11-10 (min. 19), dar în pofida paradelor lui Huţupan, slovenele au egalat, 12-12 (min. 25). Antrenorul Radu Voina a cerut rapid time-out, certându-şi jucătoarele pentru pasele greşite din ultimele minute. Elevele sale s-au remontat pe finalul reprizei, 16-13 şi 17-15, la pauză.

Debutul părţii a doua n-a fost deloc prolific pentru campioana României, 17-17 (min. 33), iar ghinionul şi-a făcut loc şi mai mult trei minute mai târziu, când Manea a lovit-o cu capul în figură pe Jovanovici, încercând să recupereze o minge. Oltchim a revenit excelent în joc, 23-19 (min. 42), graţie unei apărări "ca la carte", obligând Krim să intre la time-out. Uralele din tribune au devenit şi mai intense, întărind moralul handbalistelor vâlcene, care s-au detaşat şi mai mult, 24-19 (min. 44). Huţupan a fost imposibil de depăşit cu un sfert de oră rămas din meci, având 18 intervenţii în total. Cu 11 minute înaintea finalului, Oltchim conducea cu 27-20 şi zarurile erau deja aruncate. Scor final 30-26, iar campioana României se califică în semifinale, cu o etapă înaintea încheierea partidelor din grupe.

Marcatoare: Oltchim - Ardean Elisei 8 goluri, Băbeanu 6, Jovanovici 4, Manea 4, Ozel 3, Managarova 2, Brădeanu 2, Meiroşu 1; Krim - Penezici 4 goluri, Franici 4, Serici 4, Lazovici 3, Koren 3, Mavsar 2, Acimovici 2, Son 1, Hansen 1, Gregorci 1, Gubernici 1.

În primele patru partide din grupă, Oltchim a învins pe Krim, în deplasare, 31-25, pe Metz, la Râmnicu Vâlcea, cu 30-21, a suferit şi cea mai drastică înfrângere, tot acasă, cu Buducnost, scor 24-34 şi a remizat în deplasare, cu Metz, 26-26. Cu victoria de duminică, Oltchim a adunat 7 puncte şi se califică în semifinalele Ligii Campionilor, de pe locul secund al grupei, fază în care va întâlni echipa ungară Gyor ETO, liderul din grupa 1. Pe primul loc în grupa Oltchimului se află Buducnost, cu 8 puncte, înaintea partidei cu Metz, de duminică seara.

În ultima etapă sunt programate confruntările Krim - Metz (10 martie), respectiv Buducnost - Oltchim (11 martie), dar rezultatele nu mai pot schimba cele două echipe calificate în semifinale.

În grupa 1 principală se confruntă echipele Larvik HK (Norvegia), Gyor ETO (Ungaria), Itxako Navarra (Spania) şi FC Midtjylland (Danemarca).

Primele două clasate din fiecare din cele două grupe vor juca semifinalele competiţiei, Oltchim atingând pentru a cincea oară această performanţă.

Obiectivul sezonului pentru formaţia antrenată de Radu Voina este jucarea finalei. Trofeul este deţinut de Larvik HK (Norvegia).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici