Oltchim, victorie în Liga Campionilor

Campioana României la handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea a învins duminică, pe teren propriu, formaţia slovenă Krim Mercator Ljubljana, cu scorul de 36-30 (18-13), rezultatul fiind obţinut la debutul pe banca tehnică a selecţionerului Radu Voina.

10 afișări
Imaginea articolului Oltchim, victorie în Liga Campionilor

Oltchim, victorie în Liga Campionilor (Imagine: Mircea Roșca/Mediafax Foto)

Oltchim nu a avut probleme în a-şi impune ritmul, astfel că după primul sfert de oră se detaşase, reuşind să ajungă la opt goluri diferenţă, în minutul 23 (17-9). După 18-13 la pauză, campioana României a continuat la fel de motivată, însă ratările şi-au făcut loc în ultimul sfert de oră, echipa slovenă apropiindu-se ameninţător (27-25, min. 49).

Oltchim a mai făcut un ultim efort şi s-a impus cu 36-30, bifând astfel prima victorie în grupa principală 2.

Marcatoarele formaţiei Oltchim au fost Manea 7, Lecuşanu 7, Meiroşu 6, Maier 3, Elisei-Ardean 2, Luca 2, Puşcaşu 2, Pidpalova 2, Avădanii 2, Borbas 1, Szucs 1, Shymkute 1, în timp ce de la Krim s-a remarcat Mortel, cu 7 reuşite.

Jucătoarele ambelor echipe au evoluat cu banderole negre pe braţ, în memoria handbalistului Marian Cozma, ucis în Ungaria, în urmă cu o săptămână.

Tot duminică, în celălalt meci din grupa principală 2, Gyor a învins pe teren propriu formaţia Bucudnost T-Mobite, cu scorul de 31-27 (15-14).

În primul meci din grupă Oltchim a fost învinsă în deplasare, de Buducnost Podgorica, 23-22, rezultatul contribuind la demiterea antrenorului Ivica Rimanici, care a fost înlocuit începând de vineri de Radu Voina. Fostul tehnician a asistat la partidă în tribună.

Următorul meci al formaţiei Oltchim în Liga Campionilor este programat în 21 februarie, de la ora 19.00, pe teren propriu, cu formaţia ungară Gyor ETO.

Citește și:

Tadici: Oltchim poate ajunge în finala Ligii Campionilor

Oltchim, calificată în grupele principale ale Ligii Campionilor

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici