Olympiacos - Fiorentina - avancronica finalei Europa Conference League

Olympiacos şi Fiorentina se întâlnesc miercuri, de la ora 22.00, la Atena, pe Stadionul AEK, în finala Europa Conference League. Vicecampioana din sezonul trecut, Fiorentina, întâlneşte o echipă a lui Olympiacos aflată la prima sa finală şi care încearcă să scrie istorie, chiar pe terenul rivalei.

Urmărește
269 afișări
Imaginea articolului Olympiacos - Fiorentina - avancronica finalei Europa Conference League

Olympiacos - Fiorentina - avancronica finalei Europa Conference League

Dacă vor câştiga, elenii vor deveni prima campioană de seniori a Greciei într-o competiţie europeană intercluburi.

Viola a fost cotată de la bun început printre favorite şi se prezintă la cea de-a şasea finală UEFA cu o serie de 13 meciuri fără înfrângere în Europa, un record al clubului. Elevii lui Vincenzo Italiano, care au obţinut victorii târzii în fiecare dintre meciurile eliminatorii, sunt hotărâţi să se revanşeze pentru dezamăgirea din sezonul trecut, când au pierdut cu 2-1 în faţa lui West Ham.

Olympiacos a început sezonul în UEFA Europa League, trecând apoi în faza meciurilor eliminatorii ale Conference League. Thrylos a avut o campanie internă dificilă, dar, condusă de Ayoub El Kaabi, cel mai bun marcator al competiţiei, şi de al treilea antrenor al sezonului, José Luis Mendilibar, se află la un meci distanţă de nemurire.

Posibile formaţii de start
Olympiacos: Tzolakis; Rodinei, Retsos, David Carmo, Ortega; Chiquinho, Iborra, Hezze; Podence, El Kaabi, Fortounis.
Incert: Ortega

Fiorentina: Terracciano; Dodô, Martínez Quarta, Milenković, Biraghi; Mandragora, Bonaventura; González, Beltrán, Kouamé; Belotti
Absent: Sottil (umăr)

Predicţiile experţilor

Vassiliki Papantonopoulou, reporter Olympiacos

Un sezon complicat, care a inclus trei schimbări de antrenori şi eşecul de a înregistra al 48-lea titlu de campionat, ajunge la o concluzie istorică pentru Olympiacos - o primă finală europeană. Este un teritoriu neexplorat pentru elevii lui Mendilibar, dar, jucând la doar câţiva kilometri de casa lor din Pireu, se vor simţi, de asemenea, ca acasă. Dacă vor triumfa, vor deveni primul club grecesc care va cuceri un trofeu european la nivel de seniori. Ce ziceţi de asta ca motivaţie?

Fabio Balaudo, reporter la Fiorentina

Viola a căzut la ultimul obstacol în urmă cu 12 luni şi are un singur lucru în minte la Atena: să evite orice repetare. Oamenii lui Italiano vor trebui să fie la cel mai înalt nivel pentru a învinge o echipă a lui Olympiacos care pare să se dezvolte ca outsider, eliminând echipe precum Fenerbahçe şi Aston Villa. Jocul ofensiv, viteza şi abilităţile tehnice sunt caracteristicile Fiorentinei şi vor avea nevoie de toate acestea şi chiar mai mult pe AEK Arena.

Ce spun antrenorii

José Luis Mendilibar, antrenor Olympiacos: „Când am venit la Olympiacos, nu mă aşteptam să ajungem atât de departe în Europa. Am strâns informaţii despre echipă. Cu toate acestea, încet-încet am început să cred că ne putem descurca bine în campionat şi în Europa. Este un motiv imens de bucurie să ajungem atât de departe - pentru noi toţi cei care ne străduim în fiecare zi pe teren şi, mai presus de toate, pentru fanii lui Olympiacos".

"Sunt martor direct la entuziasmul şi motivaţia jucătorilor mei; sunt nerăbdători să meargă. Ei cred în ei înşişi, au dat totul la antrenamente şi toţi sunt disperaţi să joace acest meci."

Vincenzo Italiano, antrenorul Fiorentinei: „Olympiacos este o echipă puternică, agresivă; dacă au învins Villa acasă şi în deplasare, înseamnă că au o calitate reală. Atacantul lor central [El Kaabi] marchează în mod constant, pot să se închidă şi să contraatace foarte eficient. Suntem [practic] în oraşul lor, aşa că vă puteţi imagina atmosfera în care vom păşi.

„Totuşi, aceasta este a doua noastră finală consecutivă a Ligii Conferinţelor. Vrem să profităm la maximum de lecţiile pe care le-am învăţat din experienţa sezonului trecut. Aceasta este o mare oportunitate de a aduce un trofeu la Florenţa".

În afară de un trofeu atrăgător, învingătorii câştigă un loc în faza grupelor Europa League din sezonul următor, dacă nu s-au calificat în Liga Campionilor prin intermediul competiţiei lor interne.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici