Om de afaceri croat anchetat în scandalul privind coruperea unor arbitri de către THW Kiel

Parchetul din Kiel anchetează rolul unui om de afaceri croat, apropiat al fostului antrenor al echipei de handbal masculin THW Kiel, Noka Serdarusici, în scandalul privind coruperea unor arbitri în mai multe meciuri europene disputate de formaţia germană, informează AFP.

9 afișări

Potrivit săptămânalului Der Spiegel, care urmează să apară luni, omul de afaceri Nenad Volarevici a fost intermediar între conducători ai clubului Kiel şi arbitrii pe care aceştiau doreau să-i influenţeze. THW Kiel ar fi plătit, în perioada aprilie-iunie 2007, suma de 92.000 de euro într-un cont bancar pe numele lui Volarevici. Omul de afaceri croat a explicat că aceste transferuri bancare s-au datorat implicării sale în transferurile realizate de gruparea din Kiel, printre care şi cel al francezului de origine croată Igor Anici. Der Spiegel a notat, însă, că justiţia germană nu a crezut aceste explicaţii şi că investighează cazul.

Parchetul din Kiel urmăreşte, de asemenea, alte mişcări de lichidităţi estimate la aproximativ 60.000 de euro în 2008.

Scandalul a izbucnit la începutul lunii martie, când au apărut dezvăluiri în legătură cu o tentativă de corupţie, a formaţiei Kiel asupra arbitrilor care au condus returul finalei Ligii Campionilor la handbal masculin din 2007, câştigat în faţa unui alt club german, SG Flensburg, scor 29-27, după 28-28 în tur. Presa locală susţine că cei doi arbitri ai finalei ar fi primit 96.000 de euro.

În sezonul 2006/2007 al Ligii Campionilor, THW Kiel a fost adversara echipei de handbal HCM Constanţa, în grupa E a competiţiei. Formaţia constănţeană a pierdut ambele meciuri cu echipa germană, încheiind grupa pe locul 3, cu 5 puncte, după Kiel (12 puncte) şi Svendborg Gudme (6 puncte).

Presa germană a dezvăluit că şi la alte meciuri europene disputate de Kiel, arbitri ar fi fost corupţi, informaţii negate de managerul Uwe Schwenker şi de fostul antrenor al formaţiei germane, Noka Serdarusici.

Tot în luna martie, arbitrii danezi Martin Gjeding şi Mads Hansen au spus că le-au fost oferiţi câte 30.000 de euro, pe care i-au refuzat, pentru a ajuta naţionala masculină a României împotriva reprezentativei statului Muntenegru, în play-off-ul de calificare la CM din 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici