Omer, suspendat din funcţia de antrenor principal al naţionalei de handbal masculin

Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal a decis, luni, suspendarea tehnicianului Aihan Omer din funcţia de antrenor principal al echipei naţionale masculine a României, conform unuia dintre membrii consiliului, Elena Frâncu.

19 afișări
Imaginea articolului Omer, suspendat din funcţia de antrenor principal al naţionalei de handbal masculin

Omer, suspendat din funcţia de antrenor principal al naţionalei de handbal masculin (Imagine: Cosmin Motei/Mediafax Foto)

"Consiliul de Administraţie îşi asumă răspunderea hotărârii Tribunalului de Arbitraj al Federaţiei Europene de Handbal şi analizează oportunitatea înaintării unui apel în termenul legal la hotărârea EHF. Antrenorul Aihan Omer este suspendat din funcţia de antrenor principal al lotului masculin până la data soluţionării apelului", a spus Elena Frâncu.

Federaţia Europeană de Handbal (EHF) a anunţat, la 6 august, pe site-ul oficial, că antrenorul naţionalei masculine a României, Aihan Omer, şi fostul vicepreşedinte al FR Handbal, Petru Paleu, au fost suspendaţi 5 ani din toate competiţiile internaţionale, pentru tentativă de mituire a arbitrilor unui meci.

De asemenea, Federaţia Română de Handbal a fost amendată cu suma de 27.500 de euro în scandalul legat de tentativa de mituire a arbitrilor la meciul cu Muntenegru, disputat în data de 14 iunie 2008, la Oradea, în preliminariile Campionatului Mondial.

Tribunalul de Arbitraj al EHF a decis că actualul antrenor al echipei naţionale şi fostul vicepreşedinte al FRH au încercat să-i mituiască pe arbitrii danezi Martin Gjeding şi Mads Hansen, care au oficiat la partida retur din cadrul play-off-ului pentru calificarea la Campionatul Mondial, România - Muntenegru.

Într-o discuţie înregistrată de un jurnalist al Academiei Caţavencu, preşedintele FRH, Cristian Gaţu, a dezvăluit că ştia că antrenorul Aihan Omer şi fostul vicepreşedinte al forului, Petru Paleu, intenţionau să le ofere bani arbitrilor danezi. Şeful handbalului românesc a recunoscut că a minţit, spunând că nu ştie nimic despre acest caz, pentru a evita o sancţiune mai drastică, suspendarea echipelor româneşti din toate competiţiile internaţionale. De asemenea, Gaţu a mai spus că Aihan Omer, Petru Paleu şi un oficial al echipei Fibrex Săvineşti, Dorel Sanie, erau obişnuiţi să ofere bani arbitrilor la partide din campionatul României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici