Opt baschetbalişti şi antrenorul de la CSM Oradea, în spital, intoxicaţi după un meci în Turcia

Opt baschetbalişti de la CSM Oradea şi antrenorul acestora, Cristian Achim, au fost internaţi, joi seară, la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Clinic Municipal, după ce ar fi mâncat în Turcia peşte alterat, toţi având, potrivit medicilor, simptomele unei intoxicaţii alimentare.

134 afișări
Imaginea articolului Opt baschetbalişti şi antrenorul de la CSM Oradea, în spital, intoxicaţi după un meci în Turcia

Opt baschetbalişti şi antrenorul de la CSM Oradea, în spital, intoxicaţi după un meci în Turcia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cei opt jucători şi antrenorul lor au început să aibă dureri de stomac încă de joi dimineaţă, după ce, potrivit unor surse din cadrul clubului, au consumat peşte la un restaurant din Turcia, unde echipa a obţinut în urmă cu două zile prima victorie din FIBA Eurochallenge, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Sportivii sunt deshidrataţi şi se află în investigaţii la secţia de Boli Infecţioase. Cel mai probabil, o parte dintre ei vor rămâne internaţi peste noapte", a declarat pentru MEDIAFAX managerul Spitalului Municipal din Oradea, Gheorghe Carp.

Potrivit site-ului clubului, jucătorii care s-au îmbolnăvit sunt Willian Franklin, Daniel Dillon, Vujadin Subotici, Horea Hora, Zarko Comagici, Bogdan Ţibîrnă, Rareş Paşca şi Daniel Popescu. Deşi au făcut şi ei deplasarea în Turcia, alţi trei jucători, Andrei Ciordaş, Radovan Markovici şi Sean Denison, nu au în prezent probleme de sănătate.

Problemele de lot au determinat conducerea CSM Oradea să ia în considerare varianta amânării viitoarei partide din campionat, cu BC Mureş, programată sâmbătă.

"La această oră mai sunt apţi doar cei trei şi Sergiu Pop, care nu a făcut deplasarea. Reamintim că jucătorul Titus Nicoară este accidentat la mâna dreaptă. În aceste condiţii este posibil ca CSM Oradea să solicite FR Baschet reprogramarea meciului cu BC Mureş, din cadrul etapei a IX-a", se arată pe site-ul echipei.

CSM Oradea a învins marţi, în deplasare, formaţia turcă RH Gazientep, cu scorul de 74-69 (42-30), în cea de-a treia partidă din grupa B a Eurochallenge.

În primul meci din grupa B, formaţia ardeleană a fost învinsă, în deplasare, de echipa ungară Atomeromu Paks, cu scorul de 78-77, iar în cel de-al doilea a pierdut, pe teren propriu, cu ruşii de la Krasnye Krylia, scor 74-89.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici