Oraşul Beijing candidează la Jocurile Olimpice de iarnă din 2022

Oraşul Beijing, care a găzduit Jocurile Olimpice de vară din 2008, candidează la organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022, a anunţat, marţi, presa chineză.

112 afișări
Imaginea articolului Oraşul Beijing candidează la Jocurile Olimpice de iarnă din 2022

Oraşul Beijing candidează la Jocurile Olimpice de iarnă din 2022

Capitala Chinei va candida împreună cu oraşul Zhangjiakou, situat la circa 160 de kilometri distanţă, în cadrul provinciei Hebei, cu care va împărţi probele din cadrul competiţiei, a precizat agenţia China Nouă.

Comitetul Olimpic Chinez a depus la Comietul Olimpic Internaţional candidatura în numele oraşului Beijing, a anunţat agenţia oficială de stat.

Zhangjiakou este situat în apropierea mai multor staţiuni de schi, în care se foloseşte zăpada artificială, din cauza lipsei precipitaţiilor din nordul Chinei.

În acest an au fost începute lucrările la o linie de tren de mare viteză, care va lega Beijingul de Zhangjiakou, durata unei călătorii pe această rută urmând a scădea de la 4 ore la 40 de minute.

Depunerea candidaturilor pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 se poate face până la 14 noiembrie. Până în prezent, şi-au anunţat interesul oraşele Stockholm (Suedia), Munchen (Germania), Oslo (Norvegia), Alma Ata (Kazahstan), Cracovia (Polonia) şi Lvov (Ucraina).

China nu a mai organizat Jocurile Olimpice de iarnă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici