Oraşul Soci nu va mai găzdui Campionatele Mondiale de bob, sanie şi skeleton din 2017

Oraşul rus Soci nu va mai găzdui Campionatele Mondiale de bob, sanie şi skeleton din 2017, în urma acuzaţiilor de dopaj la scară largă prezentate în cadrul raportului McLaren, notează BBC.

756 afișări
Imaginea articolului Oraşul Soci nu va mai găzdui Campionatele Mondiale de bob, sanie şi skeleton din 2017

Oraşul Soci nu va mai găzdui Campionatele Mondiale de bob, sanie şi skeleton din 2017 (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Federaţia Internaţională de Bob, Sanie şi Skeleton a precizat că nu este un moment oportun pentru organizarea acestei competiţii în Rusia, după ce raportul McLaren a dezvăluit pe 9 decembrie că peste 1.000 de sportivi ruşi au beneficiat de pe urma unui sistem pentru ascunderea cazurilor de dopaj, între 2011 şi 2015.

"Am luat această decizie pentru că vrem să ne concentrăm pe sport, nu pe acuzaţii. Au existat două motive principale: 1) am vrut să le oferim şansa sportivilor şi antrenorilor să participe la o competiţie curată, indiferent dacă discuţiile recente sunt justificate sau nu; 2) Federaţia Rusă a depus un efort considerabil pentru organizarea acestui eveniment, dar climatul actual ar face imposibilă aprecierea acestor eforturi şi calitatea centrului de la Soci, este unul dintre cele mai bune din lume. Acestea fiind spuse, Federaţia Internaţională de Bob, Sanie şi Skeleton face un apel la fair play şi respect din partea tuturor membrilor, inclusiv prezumţia de nevinovăţie pentru orice sportiv, indiferent de naţionalitate, până la dovedirea vinovăţiei", se arată în comunicatul forului mondial de specialitate.

Un nou oraş gazdă va fi anunţat în zilele următoare, având în vedere că aceste Campionate Mondiale vor avea loc în luna martie a anului viitor. Potrivit BBC, Germania şi Elveţia şi-au depus candidatura de organizare, iar oraşul elveţian St. Moritz este favorit.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici