Organizatorii cursei de la Barcelona vor să scoată Spania din denumirea Marelui Premiu de Formula 1

Organizatorii Marelui Premiu de Formula 1 al Spaniei vor să schimbe numele competiţiei, considerând că "al Barcelonei" ar fi mai potrivit decât "al Spaniei", deoarece oraşul catalan are o rezonanţă mai mare în lume, informează presa internaţională.

66 afișări
Imaginea articolului Organizatorii cursei de la Barcelona vor să scoată Spania din denumirea Marelui Premiu de Formula 1

Organizatorii cursei de la Barcelona vor să scoată Spania din denumirea Marelui Premiu de Formula 1 (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"Gran Premio de Espana" este numele actual al competiţiei care se desfăşoară din 1991 pe circuitul de la Montmelo, în apropiere de Barcelona. Numele circuitului a fost Circuit de Catalunya până anul trecut, când a fost rebotezat Circuit de Barcelona-Catalunya.

Organizatorii vor să meargă mai departe şi să schimbe denumirea primei etape europene a sezonului, în Grand Premiu de Barcelona.

"Evident, brandul Barecelona depăşeşte brandul Spania. Când spunem că s-ar putea numi Marele Premiu al Barcelonei ne referim la faptul că noi vindem peste tot în lume şi brandul Barcelona ne ajută foarte mult", a declarat Salvador Servia, administratorul circuitului, pentru Radio Catalunya.

Contractul pentru ca Marele Premiu al Spaniei să facă parte din calendarul Campionatului Mondial de Formula 1 expiră în 2016.

Cursa spaniolă, prima care va avea loc în Europa în acest sezon, este programată la sfârşitul acestei săptămâni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici