Organizatorii Jocurilor de Iarnă de la Beijing primesc flacăra olimpică, în ciuda opoziţiei activiştilor

  • Organizatorii Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing 2022 au primit marţi flacăra olimpică în centrul Atenei
  • Activiştii pentru drepturile omului îndeamnă la boicotarea Jocurilor deoarece China are un istoric al nerespectării drepturilor cetăţeneşti
  • Ceremonia s-a ţinut în interiorul stadionului care a găzduit primele olimpiade moderne în 1896
239 afișări
Imaginea articolului Organizatorii Jocurilor de Iarnă de la Beijing primesc flacăra olimpică, în ciuda opoziţiei activiştilor

Sursa foto: Mediafaxfoto

Ceremonia de predare a flăcării olimpice s-a ţinut pe stadionul pe care a avut loc prima ediţie a jocurilor olimpice moderne în 1896. Organizatorii Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing 2022 au preluat flacăra olimpică şi o vor duce într-un felinar roşu.

Felinarul va ajunge miercuri în capitala Chinei. Vicepreşedintele Jocurilor de la Beijing, Yu Zaiqing a transmis un mesaj prin care îndeamnă la pace şi prietenie, cu această ocazie.

„Ca simbol al spiritului olimpic, flacăra va călători către Marele Zid şi prin alte părţi ale Chinei, aducând cu sine lumina păcii şi a prieteniei”, a declarat Yu.

Nu de aceeaşi părere sunt şi activiştii pentru drepturile omului, care au protestat masiv în ultimele zile în capitala Greciei. Activiştii acuză China de nerespectarea drepturilor omului, după măsurile autoritare implementate în Hong Kong şi descoperirea taberelor de muncă forţată din provincia Xinjiang, în care sunt torturaţi etinici uiguri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici