Orice, dar nu Gheata de aur! Un fotbalist şi-a recuperat cel mai de preţ trofeu, la trei ani distanţă după ce l-a pierdut la licitaţie

  • Ian Wright îşi pierduse toată colecţia de suveniruri fotbalistice
  • Soţia lui nu a mai plătit chiria depozitului
  • Gheata de Aur are cea mai mare valoare sentimentală
739 afișări
Imaginea articolului Orice, dar nu Gheata de aur! Un fotbalist şi-a recuperat cel mai de preţ trofeu, la trei ani distanţă după ce l-a pierdut la licitaţie

Sursa foto: profimedia

Ian Wright a fost un jucător emblematic pentru Arsenal Londra. A acumulat numeroase suveniruri, aproape 500, de-a lungul carierei sale. Apoi, în 2018, le-a pierdut pe toate.

Când spui tunar, porecla data celor de la Arsenal, spui automat şi Ian Wright. Şapte ani la club, şi 151 de goluri în 253 de meciuri. Cifrele au adus în casa lui Wright numeroase premii, mingi cu semnături importante, tricouri, o Gheată de Aur şi Premier League Hall of Fame.

“Dumnezeule! Unde le-ai găsit? Unde ai găsit asta? E gheata mea. Şi mingiile. Unde le-ai găsit, prietene? Nu-mi vine să cred că le-ai găsit”

Când au fost prea multe pentru a fi ţinute în casă, Wright le-a mutat într-un depozit închiriat în Florida. Soţia a uitat să plătească chiria, iar depozitul a fost scos la licitaţie. Întreaga viaţă fotbalistică a lui Ian Wright a fost cumpărată. Ulterior, toată colecţia a fost scoasă la vânzare pentru 7,7 milioane de euro.

“Am crezut că toate lucrurile astea au fost pierdute pentru că fosta soţie le-a luat în America. Mingiile, gheata, medaliile, pierdusem totul. Nu m-am gândit că voi vedea acsete lucruri vreodată. De abia aştept să îţi bat recordul (de goluri). Fii binecuvântat, Thierry Henry. ”

Suma fiind prohibitivă, Wright nu a putut să o plătească. I-au sărit în ajutor cei de la Classic Football Shirts. Fiind în comerţul cu articole sportive, ei ştiau exact preţul colecţiei lui Ian. Au cumpărat-o, iar de ziua lui l-au chemat să o vadă. După mulţi ani, fostul star al lui Arsenal s-a reîntâlnit cu Gheata de aur, câştigată în 1992. Acesta e trofeul ce răsplăteşte golgheterului unui sezon de Premier League.  

“Chiar nu mai credeam că o să le mai văd. În special asta. Şi amicul de aici putea lipsi, pentru că oricum nu seamănă cu mine. Să am asta şi să-mi văd toate lucrurile e minunat. NU mai aveam nimic, totul era pierdut. Nu ştiu ce să zic, cred că fetele mele nu vor fi prea impresionate. Sunt sigur că or să zică – ăla e aur adevărat? Iar eu o să le răspund că da, sigur că e. ”, a declarat Ian.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici