Osaka, Răducanu şi Wozniacki ajung în turul doi la Indian Wells

Campioanele de Grand Slam, Naomi Osaka, Emma Răducanu şi Caroline Wozniacki au ajuns, joi noaptea, în turul doi la Indian Wells, în timp ce fostul număr unu mondial Venus Williams, care se îndrepta spre victorie, a pierdut ultimele 10 game-uri în faţa japonezei Nao Hibino.

213 afișări
Imaginea articolului Osaka, Răducanu şi Wozniacki ajung în turul doi la Indian Wells

Osaka, de patru ori campioană de Mare Şlem, care a revenit în circuit în ianuarie, a fost condusă cu 2-1 în primul set de jucătoarea venită din calificări Sara Errani, când a ratat o lovitură de rever în fileu în condiţii de vânt.

Dar jucătoarea japoneză a revenit şi a câştigat 10 din ultimele 11 game-uri pentru a avansa cu 6-3, 6-1.

"A fost foarte complicat pentru mine în primul set", a declarat ea dupămeci. "Nu ştiam dacă ar trebui să fac jocul ei şi apoi să mă folosesc de loviturile mele sau dacă ar trebui să mă apelez imediat la loviturile mele. A fost nevoie să lucrez puţin la asta, motiv pentru care primul set a fost mai strâns decât mi-aş fi dorit."

Osaka, care a primit un wildcard pentru a juca la evenimentul pe care l-a câştigat în 2018 pentru primul său titlu la profesionişti, o va înfrunta în continuare pe Liudmila Samsonova din Rusia, cap de serie numărul 14.

Fosta campioană de la US Open, Răducanu a învins-o pe jucătoarea spaniolă venită din calificări, Rebeka Masarova, cu 6-2, 6-3, mai devreme în cursul zilei, pentru a pregăti o confruntare în turul al doilea cu Dayana Yastremska din Ucraina, cap de serie numărul 30.

Jucătoarea britanică şi-a pierdut serviciul de şase ori, dar a comis şi opt duble greşeli şi a avut nevoie de patru mingi de meci pentru a încheia partida.

Williams, de şapte ori campioană de Grand Slam, părea să se îndrepte spre victorie, conducând cu 6-2, 3-2, înainte ca Hibino să întoarcă situaţia şi să se impună cu 2-6, 6-3, 6-0.

Americanca în vârstă de 43 de ani nu mai jucase de când a suferit o eliminare timpurie de la Openul Statelor Unite de anul trecut, unde a fost învinsă în primul tur de jucătoarea venită din calificări, Greet Minnen.

Danielle Collins o va înfrunta pe Iga Swiatek, numărul unu mondial, într-o confruntare spectaculoasă în turul doi, după ce americanca a trecut de rusoaica Erika Andreeva, venită din calificări, cu 7-6(3) 7-6(6).

Collins a revenit de la 5-3 în primul set şi a salvat două mingi de set în cel de-al doilea pentru a o învinge pe Andreeva şi pentru a stabili o întâlnire cu poloneza Swiatek.

Collins, în vârstă de 30 de ani, a anunţat în ianuarie că acesta va fi ultimul ei sezon în circuitul WTA, dar a declarat că competitivitatea care o caracterizează rămâne neschimbată.
"Mă simt ca şi cum aş fi în modul animal din momentul în care intru în teren", a spus ea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici