Video Pancu: Am câştigat imaginea suporterului român

Jucătorul rapidist Daniel Pancu a declarat, miercuri, că marele câştig al turneului final al Campionatului European îl reprezintă imaginea suporterilor români, care au surprins şi gazdele competiţiei prin comportamentul lor civilizat.

27 afișări

"Ce am câştigat după acest turneul final? Am fost şi eu la primul meci şi pot spune că am câştigat imaginea spectatorului român. Le-am făcut o surpriză plăcută elveţienilor, care au vorbit foarte frumos, încântător, despre oamenii din România", a precizat Pancu.

Mijlocaşul giuleştean crede că cele două puncte acumulate de naţionala României la Euro-2008 reprezintă maximum posibil. "Cred că nu s-a putut mai mult, în primul rând din cauza diferenţei de valoare. Ei au două echipe pe care le pot alinia oricând. Noi avem doar un grup de jucători şi e foarte greu să rezişti trei meciuri. Şi s-a făcut o mare greşeală crezând că Olanda ne poate face cadou ceva vreodată. Nu se poate la nivelul ăsta aşa ceva niciodată, nici nu trebuia să vorbim despre aşa ceva. Eu nu cred că ne-au invitat să dăm gol. Poate au jucat mai relaxat, doar atât. Poate puteam să riscăm mai mult, dar putem pierde la 4-5 goluri diferenţă. Cred că locul trei este aproape maximum ce puteam obţine. Eram calificaţi dacă băteam Italia, dar şi aşa este un rezultat bun că am obţinut două puncte. Deocamdată ne lipsesc multe", a afirmat Pancu.

Întebat de ce nu a atacat şi România când era condusă în partida cu Olanda, la fel cum a făcut naţionala Turciei în meciul cu Cehia, în care a revenit de la 0-2 şi a câştigat cu 3-2, Pancu a răspuns: "Turcii întotdeauna ies la atac, pentru că ei au în spate o tradiţie, au istorie, au fost imperiu, eu am jucat acolo şase ani şi ştiu cum gândesc fotbalul. Pentru ei nu contează cu cine joacă, poate să fie şi triplă campioană mondială, ei joacă la fel, numai pentru a câştiga."

Daniel Pancu spune că actuala generaţie de jucători nu se poate compara cu cea care l-a avut drept lider pe Gheorghe Hagi. "Echipa generaţiei lui Hagi avea mult mai multă calitate, mai multă personalitate... Cei de acum pot spune că au făcut egal cu campioana mondială şi cu vicecampioana mondială, dar ca impresie generală nu se pot compara cu generaţia de aur", a explicat el.

Reprezentativa României a ratat calificarea în sferturile de finală ale Campionatului European, după ce a pierdut, marţi, cu scorul de 0-2 (0-0), meciul susţinut în compania selecţionatei Olandei, în ultima etapă a grupei C de la Euro-2008. La Euro-2008, România a mai remizat cu Franţa, scor 0-0, şi cu Italia, scor 1-1, vicecampioana, respectiv campioana mondială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici