Pancu: Rapidul va fi în Liga I săptămâna viitoare

Căpitanul echipei Rapid, Daniel Pancu, a declarat, vineri seară, că trecerea la 20 de echipe în primul eşalon ar fi o soluţie foarte bună şi corectă, subliniind că formaţia giuleşteană va fi "în Liga I săptămâna viitoare".

235 afișări
Imaginea articolului Pancu: Rapidul va fi în Liga I săptămâna viitoare

Pancu: Rapidul va fi în Liga I săptămâna viitoare (Imagine: Liviu Chirica7Mediafax foto)

"S-a mai întâmplat şi în alte ţări, că m-am mai informat. şi cred că ar fi o soluţie foarte bună pentru Rapid şi corectă. S-a ajuns departe, pentru că nici în 2013 nu sunt nişte regulamente clar stabilite, care să se respecte şi e normal să se ajungă la dezmăţul ăsta. (...) Nu cred că se va întâmpla asta (n.r. - ca Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir să demisioneze). Totuşi ar trebui să fie luat în considerare acest semnal foarte important al suporterilor rapidişti şi să aibă cât mai mulţi adepţi. Concret, Rapidul va fi în Liga I săptămâna viitoare", a spus Pancu.

Daniel Pancu a precizat că fotbaliştii sunt cei care suferă cel mai mult: "Cel mai mult suferim noi fotbaliştii, pentru că pe la TAS se decid echipele din Liga I, dar nimeni nu ia în considerare jucătorii. În campionatele puternice sindicatele fotbaliştilor fac legea. La Rapid de opt luni nu mai ştiu ce se întâmplă şi nu văd luminiţa de la capătul tunelului".

Nicolae Cristescu, tehnicianul Marian Rada şi mai mulţi jucători rapidişti, între care Daniel Pancu, Emil Dică şi Andrei Ciolacu, i-au vizitat, vineri seară, pe suporterii rapidişti aflaţi în greva foamei, la stadionul Giuleşti-Valentin Stănescu.

"Când am intrat am simţit o emoţie foarte puternică şi tristă. Am văzut stadionul, care este foarte vechi, şi pe suporterii noştri fără forţă fizică, dar cu forţă în inimă. Ştiu că riscă foarte mult. Sunt foarte afectat. Dacă se decide să intrăm noi în greva foamei, vom intra", a mai declarat Daniel Pancu.

Aproximativ 20 de suporteri ai FC Rapid au intrat, miercuri, la ora 18.00, în greva foamei la stadionul Giuleşti-Valentin Stănescu şi spun că nu vor înceta acest protest decât atunci când vor demisiona conducerile FRF şi LPF, vinovate în opinia lor de retrogradarea formaţiei favorite.

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a anunţat, vineri, că oficialii LPF au găsit sistemul pentru un campionat al Ligii I cu 20 de echipe din acest sezon, dar o decizie privind mărirea competiţiei se va lua luni sau marţi în cadrul Comitetului Executiv al FRF. Echipele care ar urma să fie înscrise în actuala ediţie a Ligii I sunt FC Rapid, retrogradată în eşalonul secund în urma unei decizii a TAS după două etape disputate, şi CSMS Iaşi, formaţie clasată pe locul 17 în sezonul trecut al primului eşalon.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici