Pandurii Târgu Jiu va avea un stadion acoperit de 15.000 de locuri

Stadionul Municipal Tudor Vladimirescu din Târgu Jiu (9.200 de locuri) va fi modernizat şi extins, astfel încât să ajungă la aproximativ 15.000 de locuri, complet acoperite, valoarea investiţiei, care va include şi reabilitarea Sălii Sporturilor, fiind estimată la 15 milioane de euro.

380 afișări
Imaginea articolului Pandurii Târgu Jiu va avea un stadion acoperit de 15.000 de locuri

Pandurii Târgu Jiu va avea un stadion acoperit de 15.000 de locuri (Imagine: Shutterstock)

Potrivit site-ul oficial al grupării gorjene, Ministerul Dezvoltării a dat aviz pentru investiţiile care vor fi făcute începând din 2015 pentru modernizarea şi extinderea Stadionului Municipal din Târgu Jiu, termenul de execuţie fiind de 18 luni.

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a declarat că lucrările care se vor efectua vizează reabilitarea, extinderea şi modernizarea celor mai importante obiective care compun Complexul Sportiv Municipal din Târgu Jiu, respectiv stadionul unde îşi desfăşoară meciurile oficiale echipa Pandurii Târgu Jiu şi Sala Sporturilor unde evoluează cele două echipe de handbal şi baschet ale clubului Energia Pandurii Târgu Jiu.

"La Ministerul Dezvoltării s-a întrunit comisia tehnico-economică interministerială unde am obţinut avizul pentru demararea proiectului reabilitare-modernizare-extindere pentru stadion şi sala sportului. Argumentele noastre sunt foarte solide, avem un complex cultural în care se regăsesc operele lui Constantin Brâncuşi, iar în vecinătatea acestuia trebuie să existe şi un complex sportiv care se va îmbunătăţi pe viitor şi cu un proiect pentru un bazin de înot. Săptămâna viitoare vor fi aprobate de Guvern cele două investiţii, apoi se va licita, iar durata de execuţie va fi de 18 luni", a spus Călinoiu.

Potrivit aceluiaşi proiect, Sala Sporturilor va avea o capacitate de circa 1.500 de locuri, ca în prezent.

Noul stadion va fi unul la standarde europene, cu toate locurile acoperite şi cu facilităţi pentru parcări, birouri şi un hotel de patru stele cu 40 de camere.

Suprafaţa de joc a stadionului actual va fi păstrată, la fel şi pista de atletism care a fost finalizată anul trecut, însă vor fi demolate tribunele şi anexele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici