Papa Francisc, invitat de preşedintele Braziliei la Cupa Mondială de fotbal

Preşedintele Braziliei, Dilma Rousseff, a declarat, marţi, că îl va invita pe Papa Francisc, de origine argentiniană şi pasionat de fotbal, la Cupa Mondială, în cadrul întâlnirii programate, vineri, la Vatican.

52 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc, invitat de preşedintele Braziliei la Cupa Mondială de fotbal

Papa Francisc (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vreau să-l invit la Mondial", a declarat preşedintele, care va participa, vineri, la consistoriul ce va desmna noi cardinali, printre care se numără şi brazilianul Orani Tempesta, actualul arhiepiscop de Rio de Janeiro.

Dilma Rouseff a reamintit că Papa este suporter al echipei argentiniene San Lorenzo. "El îşi va încuraja echipa sa, iar eu pe a mea", a adăugat preşedintele.

În cursul unei vizite anterioare la Vatican, imediat după ce Jorge Mario Bergoglio a devenit Papa Francisc, Dilma Rousseff a glumit spunând că Argentina poate avea un Papă, dar Dumnezeu este brazilian. Aceasta este o glumă populară în Brazilia, cu referire la bogăţiile naturale ale statului sud-american.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici