Parchetul spaniol, plângere împotriva lui Luis Rubiales

Parchetul spaniol a depus o plângere împotriva preşedintelui suspendat al Federaţiei Spaniole de Fotbal, Luis Rubiales, "pentru infracţiuni de agresiune sexuală şi constrângere” faţă de Jennifer Hermoso, potrivit unui comunicat citat de CNN.

202 afișări
Imaginea articolului Parchetul spaniol, plângere împotriva lui Luis Rubiales

Parchetul spaniol, plângere împotriva lui Luis Rubiales

Plângerea deschide calea pentru începerea unei anchete oficiale împotriva lui Rubiales şi pentru strângerea de probe, care ar putea duce la acuzaţii.

"Jenni Hermoso s-a referit, de asemenea, în declaraţia sa, la faptul că atât ea, cât şi persoanele din jurul ei au suferit presiuni constante şi repetate din partea lui Luis Rubiales şi a anturajului său profesional", se arată în comunicatul de presă al procuraturii.

"Procurorul consideră că această hărţuire ar putea constitui o infracţiune de constrângere", se mai arată în comunicat, adăugând că "solicită să se ceară informaţii autorităţilor australiene cu privire la clasificarea infracţiunilor împotriva libertăţii sexuale în dreptul lor penal".

CNN a contactat Federaţia Spaniolă de Fotbal pentru a afla dacă Luis Rubiales are vreo apărare legală, dar aceasta a precizat că nu are detalii în acest sens, deoarece Rubiales - care a fost suspendat de FIFA - nu poate folosi resursele juridice ale RFEF.

Parchetul spaniol a deschis o anchetă în cazul lui Rubiales la 28 august, precizând că o va contacta pe Hermoso în termen de două săptămâni pentru a o "informa cu privire la drepturile sale în calitate de victimă a unei presupuse infracţiuni de agresiune sexuală".

Rubiales a fost deja suspendat de FIFA pentru 90 de zile. Cu toate acestea, el nu a demisionat, iar procedurile interne sunt încă în curs de desfăşurare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici