Paris 2024 a inaugurat Satul Olimpic

  • Cheile de la Satul Olimpic de la Paris 2024 au fost înmânate oficial organizatorilor Jocurilor Olimpice, preşedintele Emmanuel Macron vizitând joi locaţia.
  • Satul de 52 de hectare, aflat la nord de Paris, va găzdui 14.500 de sportivi şi personalul lor, plus alţi 9.000 de sportivi paralimpici.
131 afișări
Imaginea articolului Paris 2024 a inaugurat Satul Olimpic

Paris 2024 a inaugurat Satul Olimpic Sursa foto: X/Paris 2024

După Jocurile Olimpice, satul va fi transformat într-un cartier ecologic de care vor beneficia 6.000 de rezidenţi şi care va cuprinde două şcoli, un hotel, un parc public, magazine şi birouri, plus zone verzi pentru pietoni şi vehicule nemotorizate.

„Va deveni, după Jocuri, un adevărat cartier pentru locuitorii din (zona) Seine Saint Denis", a declarat Macron, citat de Reuters.

„Este o capodoperă a ceea ce poate face industria franceză a construcţiilor", a declarat Nicolas Ferrand, directorul general al SOLIDEO, compania însărcinată cu realizarea infrastructurii Jocurilor Olimpice.

Ferrand a înmânat o cheie simbolică a satului preşedintelui Paris 2024, Tony Estanguet, încheind, în mod oficial, cei şapte ani de când Parisul a primit Jocurile Olimpice.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, şi aleşii locali, precum şi preşedintele regiunii, Valerie Pecresse, şi ministrul sportului, Amelie Oudea-Castera, au participat la inaugurare.

„Suntem mândri de munca pe care aţi făcut-o, în limitele bugetului şi la timp", le-a spus Macron muncitorilor de pe şantier.

„Sportivii noştri vor putea trăi Jocurile în cele mai bune condiţii, iar voi aţi contribuit la schimbarea vieţii locuitorilor din zonă." 

„Faceţi parte dintr-o aventură care va marca secolul nostru." Macron a salutat Franţa ca fiind o „naţiune de constructori".

„Ceea ce s-a făcut la timp şi în limitele bugetului, în timp ce finalizăm reconstrucţia Notre Dame, este de-a dreptul remarcabil", a spus el.

Notre-Dame urmează să se redeschidă pentru serviciile religioase şi pentru public pe 8 decembrie anul acesta, catedrala fiind renovată după ce a fost devastată de un incendiu în 2019.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici