Paşaport biologic pentru rutierii din circuitul profesionist, începând din 2008

Uniunea Internaţională de Ciclism (UCI) va crea, începând din 2008, un paşaport biologic individual pentru rutierii din circuitul profesionist, care va conţine profilul hematologic şi rezultatele testelor antidoping ale acestora.

8 afișări
Imaginea articolului Paşaport biologic pentru rutierii din circuitul profesionist, începând din 2008

Paşaport biologic pentru rutierii din circuitul profesionist, începând din 2008

"Este o nouă abordare pentru a elimina dopajul. În acest fel, supravegherea privind manipulările sanguine şi ale steroizilor va fi îmbunătăţită", a declarat Anne Gripper, manager antidoping în cadrul UCI.

Transfuziile autologe (administrarea de sânge recoltat de la propria persoană), pentru moment nedetectabile, ar putea fi puse în evidenţă în mod indirect plecând de la variaţiile profilului hematologic al rutierilor,a anunţat, miercuri, cotidianul Le Monde, citat de AFP.

Cinci parametri sanguini (nivelul de hematocrit, hemoglobina, reticulocitele, hemoglobina plasmatică liberă, indexul de stimulare) vor fi analizate de acest paşaport biologic, care va consemna, de asemenea, rezultatelor tuturor controalelor sangvine efectuate de sportiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici