Patru candidaţi la preşedinţia FR de Ciclism, deşi MTS susţine că demiterea lui Eduard-Carol Novak e nestatutară. Novak: Nu au două treimi din semnături pentru Adunare Generală

Comisia de validare a candidaturilor pentru postul de preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism a aprobat documentele depuse de cele patru persoane înscrise, Cristian Mărgărit, Ion Badea, George Wolters şi Nicolae Plugaru, deşi MTS a stabilit că demiterea lui Eduard-Carol Novak a fost nestatutară.

120 afișări
Imaginea articolului Patru candidaţi la preşedinţia FR de Ciclism, deşi MTS susţine că demiterea lui Eduard-Carol Novak e nestatutară. Novak: Nu au două treimi din semnături pentru Adunare Generală

Eduard-Carol Novak (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

Cristian Mărgărit, în vârstă de 34 de ani, este instructor de fitness şi realizator de emisiuni radio pe teme de sănătate

Ion Badea (58 de ani), fost ofiţer de poliţie judiciară, a pierdut în primăvară alegerile pentru şefia FRC în faţa lui Eduard-Carol Novak, campionul paralimpic de la Londra. Ion Badea a mai deţinut postul de preşedinte în perioada 1997-2005, iar din 2005 până în 2009 a fost vicepreşedinte.

George Wolters (43 de ani) practică ciclismul din 1984, el concurând pentru mai multe echipe din România şi Germania.

Nicolae Plugaru (50 de ani) a practicat ciclismul la CS Voinţa Bucureşti, iar din 2002 este arbitru naţional.

Eduard-Carol Novak: Convocatorul nu este statutar şi nici nu au două treimi din semnături pentru AG

Preşedintele demis al Federaţiei Române de Ciclism, Eduard-Carol Novak, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, că Adunarea Generală extraordinară de alegeri din 5 decembrie nu va putea avea loc, deoarece aceasta nu a fost concovată la cererea a două treimi dintre cluburile afiliate.

"Mă omoară ăştia. Ei nu mai au nicio treabă în federaţie, sunt suspendaţi, nu au ştampilă, nu au mailul oficial. Ei nu mai sunt în birouri, trimit de acasă şi înnebunesc cluburile astea. Probabil că cele zece cluburi ale lor vor veni. În primul rând nu vor face cvorum, nu e făcut convocatorul statutar, nu sunt cele două treimi de semnături pentru a putea convoca Adunare Generală extraordinară, candidaturile nu sunt înregistrate la federaţie. E incredibil. Ei cred că aiuresc oamenii. Au avut control timp de 15 ani asupra acestor cluburi şi le e frică", a spus Novak.

Eduard-Carol Novak a afirmat că va fi prezent joi, la sediul MTS, fiind convins că Adunarea Generală extraordinară de alegeri nu va avea loc. "Eu voi fi acolo. Nici MTS-ul nu ar trebui să dea sală şi nici reprezentant. Dacă dau reprezentant, a doua zi fac plângere penală. Am stat trei ore şi jumătate în cabinetul doamnei Tocală şi cu directorii Bocşa, Căpăţână şi Popa şi au dat rezoluţie că nu este statutară această şedinţă şi nu ar trebui să fie nimeni acolo. Se vor linişti lucrurile aici", a completat Novak.

Eduard-Carol Novak a precizat că a convocat, la rândul său, joi, de la ora 09.00, o întrunire a Consiliului de Administraţie al FR Ciclism, în cadrul căreia se va decide înfiinţarea unei comisii de inventariere şi se va discuta despre numirea unui secretar general după demiterea lui Vasile Selejan, a unui contabil şef şi a unui antrenor federal în cadrul Consiliului de Administraţie.

Eduard-Carol Novak, campion paralimpic la Londra, a fost ales, la 15 martie, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism, el învingându-l cu 14-13 pe fostul conducător al forului, Ion Badea, care ocupa acest post din 2009.

Novak se află în conflict cu cinci dintre cei nouă membri ai Consiliului de Administraţie al FRC şi a fost demis din funcţia de preşedinte, la 12 noiembrie, de CA al forului, care l-a acuzat de încălcarea Statutului şi Regulamentului de Organizare ale federaţiei.

MTS a precizat, la 28 noiembrie, într-o adresă trimisă Federaţiei Române de Ciclism, că şedinţa în care Novak a fost înlăturat de la conducere, a fost nestatutară.

"Referitor la şedinţa Consiliului de Administraţie al Federaţiei al Federaţiei Române de Ciclism din data de 12 noiembrie 2013, urmare a analizei efectuate, vă comunicăm următoarele: - în conformitate cu prevederile art. 66, alin.27) din Statutul federaţiei «Consiliul de Administraţie de întruneşte, de regulă, trimestrial, sau ori de câte ori este nevoie, la convocarea preşedintelui» - potrivit dispoziţiilor art. 65, alin.1) din Statutul federaţiei, «Consiliul de Administraţie este statutar constituit în prezenţa a jumătate plus unu din totalul membrilor săi». Dat fiind faptul că şedinţa CA din data de 12 noiembrie nu a fost convocată de preşedintele federaţiei şi au fost prezenţi numai cinci membri din totalul de nouă, vă facem cunoscut că, din punctul de vedere al Ministerului Tineretului şi Sportului, această şedinţă a Consiliului de Administraţie al FR Ciclism a fost nestatutară şi pe cale de consecinţă hotărârile adoptate sunt nule, inclusiv convocarea Adunării Generale extraordinare în data de 5 decembrie", se arată în adresa MTS, semnată de secretarul de stat Carmen Tocală.

Cu toate acestea, Consiliul de Administraţie al forului a decis convocarea unei Adunări Generale extraordinare de alegeri în data de 5 decembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici