Patru echipe din Nigeria, suspendate după scoruri de 79-0 şi 67-0: "Spectacol ruşinos fără precedent"

Federaţia Nigeriană de Fotbal a decis, marţi, suspendarea a patru echipe din a doua ligă implicate în ceea ce consideră a fi rezultate "de neconceput" şi "scandaloase" în play-off-ul de luni: 79-0 şi 67-0.

567 afișări
Imaginea articolului Patru echipe din Nigeria, suspendate după scoruri de 79-0 şi 67-0: "Spectacol ruşinos fără precedent"

Patru echipe din Nigeria, suspendate după scoruri de 79-0 şi 67-0: "Spectacol ruşinos fără precedent" (Imagine: Shutterstock)

Plateau United Feeders şi Police Machine FC aveau nevoie de victorii la diferenţe mari de scor pentru a evoluat sezonul viitor în prima ligă.

Federaţia nu a acceptate aceste rezultate, calificându-le drept "de neconceput" şi acuzând un "spectacol ruşinos fără precedent".

Plateau United Feeders a "zdrobit", scor 79-0, pe Akurba FC, iar Police Machine FC a "demolat" formaţia Babayaro FC, scor 67-0.

Un purtător de cuvânt al federaţiei, Ademola Olajire, a declarat că este sigur că a existat o înţelegere între cele patru echipe, dar nu poate spune dacă ar fi vorba de bani la mijloc.

"Am început o anchetă pentru că nu ştim exact ce s-a întâmplat. Suntem absolut scandalizaţi", a declarat el, precizând că toate persoanele implicate în meciurile de luni (arbitri, conducători, staf) riscă sancţiuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici