Patru fani polonezi s-au declarat vinovaţi după incidentele de la meciul cu Irlanda de Nord

Patru fani polonezi, care trăiesc pe teritoriul Marii Britanii, au pledat culpabili în faţa unui tribunal din Belfast după actele de violenţă comise la meciul pe care naţionala Poloniei a disputat-o, sâmbătă, în deplasare, cu Irlanda de Nord, în preliminariile CM-2010, informează AFP.

5 afișări

Cei patru suporteri polonezi au fost arestaţi sâmbătă în urma ciocnirilor între suporteri ce au avut loc în tribunele stadionului Windsor Park din Belfast. De asemenea, o serie de incidente între fani s-au produs şi în apropierea arenei.

Trei dintre fanii polonezi reţinuţi trăiesc în Anglia, iar cel de al patrulea locuieşte la Belfast.

În altă ordine de idei, federaţia nord-irlandeză de fotbal (IFA) ar putea fi sancţionată de FIFA după ce unul din asistenţii partidei de sâmbătă de la Belfast a fost lovit în cap cu o monedă aruncată din tribună.

Potrivit BBC, preşedintele IFA, Raymond Kennedy, a declarat că speră ca, după ce forul nord-irlandez a dictat interzicerea accesului pe viaţă pe arenele de fotbal a fanului care l-a lovit cu o monedă pe asistentul Stefan Wittberg (Suedia), federaţia mondială să ţină cont de acestă măsură atunci când va dicta o eventuală sacţiune. "Spre ca FIFA să ţină cont de măsurile luate de noi atunci când va da o sancţiune. Noi am reacţionat imediat. Acest tip de manifestări trebuie să înceteze. Sunt fericit că persoana în cauză a fost identificată şi i-a fost interzis accesul pe viaţă pe arenele de fotbal", a precizat Kennedy.

FIFA a deschis o investigaţie după ce un arbitru asistent a fost lovit cu o monedă în cap în timpul partidei disputate sâmbătă, între Irlanda de Nord şi Polonia, în preliminariile CM-2010. Partida de pe arena Windsor Park din Belfast a fost întreruptă pentru câteva minute pentru ca arbitrul asistent Stefan Wittberg (Suedia) să primească îngrijiri medicale.

Naţionala Irlandei de Nord a câştigat, sâmbătă, pe teren propriu, partida împotriva reprezentativei Poloniei, scor 3-2, din preliminariiile CM-2010, meci marcat de incidente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici