Paznicul ucis la Londra era un canotor român. Povestea lui Tudor Simionov, care a avut un vis: să devină CEO

O tragedie petrecută în noaptea dintre ani, în capitala Angliei, a lovit în sportul românesc. Românul care şi-a pierdut viaţa într-un tragic incident din Londra, petrecut în noaptea de Revelion, în jurul orei ocale 5:30 (7:30 în România), încercând să oprească un grup de indivizi care au vrut să intre fără invitaţii la o petrecere exclusivistă, era canotor.

26673 afișări
Imaginea articolului Paznicul ucis la Londra era un canotor român. Povestea lui Tudor Simionov, care a avut un vis: să devină CEO

Paznicul ucis la Londra era un canotor român. Povestea lui Tudor Simionov, care a avut un vis: să devină CEO

Mai exact, a fost primul sportiv român legitimat la Master, medaliat chiar în 2018, la Campionatul European rezervat sportivilor "veterani". Ce s-a întâmplat de fapt? Tudor a fost înjunghiat în piept de nişte indivizi fără inimă, chiar la intrarea clădirii Mayfair din Londra, unde avea loc o petrecere privată. S-a luptat, potrivit înregistrărilor cu telefonul oferite de martori Poliţiei, cu nouă agresori înainte de a fi ucis.

Presa britanică l-a identificat încă din primele ore pe Tudor Simionov, în vârstă de 33 de ani, un român plecat de curând în Regat, "în căutarea unei vieţi mai bune", după cum scrie The Sun.

Pentru canotajul românesc însă, numele Simionov este unul cu greutate. ProSport a aflat cine era Tudor Simionov şi de ce plecase, cu adevărat, în Regat.

Dorin Alupei, oficial al Federaţiei Române de Canotaj, medaliat cu argint la Campionatele Europene, dublu medaliat cu bronz la Mondiale şi participant la două ediţii ale Jocurilor Olimpice, la Atlanta (1996) şi Sydney (2000) l-a identificat rapid pe Tudor Simionov. "A făcut canotaj, nu l-am cunoscut foarte bine, este o generaţie mai mică cu zece ani faţă de mine, dar în ultimul timp concura la concursuri de Masters, la veterani", a spus Dorin Alupei pentru ProSport.

Citeşte continuarea....

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici