Pele a primit un Balon de Aur de onoare: "Am avut mulţi oameni buni alături, de-a lungul carierei, şi vreau să împart cu ei acest trofeu"

Fostul internaţional brazilian Pele, în vârstă de 73 de ani, a primit un trofeu Balonul de Aur de onoare, luni seară, în cadrul galei FIFA de la Zurich.

558 afișări
Imaginea articolului Pele a primit un Balon de Aur de onoare: "Am avut mulţi oameni buni alături, de-a lungul carierei, şi vreau să împart cu ei acest trofeu"

Pele a primit un Balon de Aur de onoare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

După primirea trofeului, Pele a fost aplaudat în picioare de întreaga sală.

"Am câştigat Cupa Mondială de trei ori, dar în acea vreme nu exista Balonul de Aur. Însă FIFA a decis să-mi ofere unul", declara Pele, cu câteva ore înainte de ceremonie.

Momentul a fost prezentat de preşedintele FIFA, Joseph Blatter, şi de reprezentantul France Football, François Morinière.

Tot în gala de la Zurich, fostul conducător al Comitetului Internaţional Olimpic, Jacques Rogge, a primit trofeul prezidenţial FIFA, decernat unei "personalităţi remarcabile a sportului", iar Federaţia de Fotbal din Afganistan a primit premiul pentru fair-play.

Pele: Am avut mulţi oameni buni alături, de-a lungul carierei, şi vreau să împart cu ei acest trofeu

Fostul fotbalist brazilian Pele a declarat, luni seară, după ce a primit un Balon de Aur de onoare, în gala FIFA de la Zurich, că vrea să "împartă" acest trofeu cu toţi oamenii buni care i-au fost alături de-a lungul carierei, informează fifa.com.

"I-am promis familiei mele că nu voi plânge, dar sunt emoţionat. În primul rând vreau să îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru că mi-a dat sănătate să joc atât de mulţi ani. Evident, nu am jucat singur. Atunci când se vorbeşte despre prietenii mei, oamenii se gândesc la jucători, dar nu trebuie să îi uităm nici pe cel care curăţa ghetele, pe masor... Am avut alături mulţi oameni buni şi vreau să împart cu ei acest trofeu. Am câştigat multe trofee şi premii, dar îmi doream şi eu Balonul de Aur, şi nu se putea să îl primesc, pwentru că nu jucam în Europa. Acum îi mulţumesc lui Dumnezeu că pot să îmi completez colecţia de trofee", a spus Pele.

La evenimentul de luni asistă numeroase personalităţi, între care şi legende ale fotbalului brazilian. Alături de Pele, câştigător al Cupei Mondiale în 1958, 1962 şi 1970, sunt prezenţi la gală şi alţi câştigători ai titlului mondial cu Brazilia: Amarildo (1962), Bebeto (1994), Cafu (1994, 2002) şi Ronaldo (1994, 2002).

În cadrul galei, top modelul Adriana Lima, fostul internaţional brazilian Ronaldo şi fotbalistul Neymar au vorbit despre ediţia din 2014 a Cupei Mondiale, ce va fi găzduită de Brazilia.

De asemenea, la Zurich a avut loc un moment muzical susţinut de interpretul brazilian Marc Sway.

Ceremonia este prezentată de modelul brazilian Fernanda Lima şi de fostul internaţional olandez Ruud Gullit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici