Pele consideră că foarte rar un mare jucător devine şi un tehnician bun

Fostul fotbalist brazilian, Pele, a declarat, miercuri, că îi doreşte succes lui Diego Maradona în noua sa postură de antrenor al naţionalei Argentinei, dar apreciază că rareori un mare jucător devine şi un tehnician foarte bun.

15 afișări
Imaginea articolului Pele consideră că foarte rar un mare jucător devine şi un tehnician bun

Pele consideră că foarte rar un mare jucător devine şi un tehnician bun (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Îmi doresc să-l văd pe Maradona că reuşeşte pe banca tehnică a Argentinei, mai ales după toate lucrurile care i s-au întâmplat în viaţă, sper că-i va putea să-i coordoneze cum trebuie pe jucătorii argentinieni", a precizat Pele, făcând referire la problemele cu drogurile şi de sănătate pe care le-a avut starul argentinian în ultima perioadă.

Pele îl consiliează pe Maradona să-i ceară sfaturile lui Carlos Bilardo, fostul slecţioner al reprezentativei Argentinei, campioană mondială în 1986, pentru a putea progresa în antrenorat: "Are în preajma lui tehnicieni experimentaţi care cunosc foarte bine fotbalul. Dacă Maradona va asculta sfaturile lui Bilardo, atunci ar putea ajunge departe în această meserie. Totuşi, în foarte multe cazuri un mare jucător nu devine şi un antrenor foarte buni. Aşa cum fotbalişti mai puţin extraordinari, spre exemplu Vanderlei Luxemburgo (n.r. - fost tehnician al naţionalei Brazilie şi al formaţiei Real Madrid), devin tehnicieni foarte buni".

Diego Maradona a fost numit în funcţia de selecţioner al Argentinei, marţi, la finalul unei reuniuni a Federaţiei Argentiniene de Fotbal (AFA). De când şi-a încheiat cariera de fotbalist, Maradona a mai avut două încercări de a antrena două echipe de club din Argentina, ambele fără prea mare succes, în 1994 pe formaţia Deportivo Mandiyu şi în 1995 pe Racing Club.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici