Pele îl critică pe Neymar şi îl laudă pe Messi

Pele a afirmat, într-un interviu pentru revista Placar, că Neymar este un fotbalist bun, dar are multe lipsuri, însă este de părere că argentinianul Lionel Messi poate fi declarat cel mai bun jucător din fotbalul actual, deşi are şi el câteva puncte slabe, informează presa internaţională.

1073 afișări
Imaginea articolului Pele îl critică pe Neymar şi îl laudă pe Messi

Pele îl critică pe Neymar şi îl laudă pe Messi

"Neymar este un jucător bun. Dar câte goluri a marcat cu capul în viaţa sa? Este el un mare jucător? Da, dar Vasconcelos a fost de zece ori mai bun decât Neymar, fără îndoială. Neymar este un atacant şi joacă privind înainte. Nu colaborează în spate, nu creează, nu iese cu mingea. Este dificil să fie comparat având în vedere lipsurile", a spus fostul mare fotbalist brazilian despre compatriotul său de la FC Barcelona.

În schimb Messi, colegul lui Neymar de la Barcelona, a primit cuvinte de laudă din partea lui Pele: "Am spus mereu că Messi este cel mai bun din ultimii zece ani, un jucător superior. Totuşi, nu stă prea bine la loviturile de cap şi foloseşte mai mult piciorul stâng şi puţin piciorul drept. Nu foloseşte la fel ambele picioare. În prezent este cel mai bun. În urmă cu ceva timp cel mai bun era Cristiano, care a fost la fel ca Ronaldo Nazario. Acum e Messi, cu acelaşi stil ca Maradona. Are noroc pentru că nu are cu cine să fie comparat. Pe vremea mea, eram comparat cu Beckenbauer, Socrates sau Dirceu Lopes".

Cel mai bun marcator din toate timpurile, care şi-a încheiat cariera în 1977, spune că astăzi ar fi fost un jucător şi mai bun, pentru că ar fi fost mai bine pregătit fizic. "În ziua de azi Pele ar fi mai bun decât înainte, pentru că acum pregătirea fizică este mai bună", a precizat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici