Pellegrini îşi cere scuze pentru declaraţiile în legătură cu arbitrul Eriksson

Antrenorul formaţiei Manchester City, Manuel Pellegrini, şi-a cerut scuze, vineri, după atacul virulent la adresa arbitrului suedez Jonas Eriksson, care a condus la centru meciul cu FC Barcelona, din turul optimilor Ligii Campionilor.

53 afișări
Imaginea articolului Pellegrini îşi cere scuze pentru declaraţiile în legătură cu arbitrul Eriksson

Manuel Pellegrini (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"Când pierzi în felul în care am pierdut noi cu FC Barcelona, eşti frustrat şi furios. Poate că am spus ceva ce nu trebuia să spun, aşa că ţin să-mi cer scuze", a declarat Pellegrini.

Manuel Pellegrini l-a acuzat, marţi, pe arbitrul suedez Jonas Eriksson că a decis rezultatul meciului pierdut de formaţia sa în faţa FC Barcelona, scor 0-2, din optimile de finală ale Ligii Campionilor, dictând nejustificat un penalti. "Arbitrul a decis rezultatul meciului şi eu i-am spus asta. Înaintea acelui penalti, a fost un fault asupra lui Navas şi era la trei metri de fază. În plus, faultul (n.r. - de la penalti) a fost în afara careului", a declarat tehnicianul chilian.

La începutul reprizei secunde, Eriksson a acordat un penalti pentru FC Barcelona, după un fault al argentinianului Martin Demichelis asupra conaţionalului său Lionel Messi. Demichelis a fost eliminat pentru faultul comis în postură de ultim apărător, iar Messi a deschis scorul ('54). "Meciul a fost foarte echilibrat, cele două echipe au avut ocazii de a marca. Dar înaintea penaltiului, Barca nu a avut niciuna", a spus Pellegrini, menţionând că a simţit de la început că suedezul nu este imparţial. "Pentru o partidă de o asemenea importanţă, nu ştiu dacă a fost o idee bună să delegi un arbitru suedez. Există în Europa ţări care contează în fotbal mai mult decât Suedia. Acest tip de meciuri cere arbitri mai experimentaţi. Delegarea unui arbitru care a greşit împotriva Barcelonei anul trecut, în optimi, a fost o eroare. El a greşit la meciul cu AC Milan faţă de Barcelona, iar acum şi-a reparat greşeala", a mai spus Pellegrini.

UEFA a anunţat că a mandatat un inspector pentru o anchetă cu privire la declaraţiile făcute de Manuel Pellegrini.

"UEFA a mandatat un inspector disciplinar pentru a face o anchetă cu privire la afirmaţiile făcute de Manuel Pellegrini în conferinţa de presă. În funcţie de rezultatul anchetei, se va decide dacă vor exista urmări disciplinare", a precizat forul continental.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici