Peluza Sud acuză firma de securitate pentru incidentele de la meciul cu Timişoara

Un lider al galeriei Peluzei Sud a declarat luni pentru MEDIAFAX că incidentele de la sfârşitul meciului Steaua - FC Timişoara au fost amplicate de acţiunea forţelor de ordine care au intervenit în forţă în sectorul ocupat de fani fără să se oprească nici după ce situaţia se calmase.

183 afișări
Imaginea articolului Peluza Sud acuză firma de securitate pentru incidentele de la meciul cu Timişoara

Peluza Sud acuză firma de securitate pentru incidentele de la meciul cu Timişoara (Imagine: George Filip/Mediafax Foto)

"Pe fond de tensiune, spre sfârşitul meciului, a fost împins un gard despărţitor. Cei de la Shelter au intervenit în forţă între noi şi au început să folosească spray-urile din dotare. Când situaţia se calmase, ei continuau să folosească spray-urile, chiar dacă lumea nu avea nimic de împărţit cu ei. S-a generat o stare şi mai mare de tensiune şi s-a ajuns unde s-a ajuns. Nu e normal să se folosească o forţă disproporţionată, în tribună erau oameni bătrâni, copii, femei", a spus unul dintre liderii Peluzei Sud sub protecţia anonimatului.

El a precizat că situaţia a degenererat şi pentru că galeria Stelei de la Peluza Nord a văzut la ce sunt supuşi colegii lor de la Tribuna a II-a şi au sărit în ajutorul lor. "Cei de la Peluza Nord au încercat să ne ajute. Erau aproape şi vedeau ce se întâmplă, la ce tratament eram supuşi. Nu ne-au evacuat jandarmii din stadion, am plecat noi, iar afară au continuat incidente regretabile pe fondul de tensiune generat de firma de securitate", a explicat acesta.

Reprezentanţii Peluzei Sud, care nu au putut fi interzişi de club şi care puteau să-şi achiziţioneze bilete, au stat la meciul Steaua - FC Timişoara, scor 3-3, într-un sector al Tribunei a II-a. Conducătorii FC Steaua au împrejmuit zona ocupată de aceştia cu forţe de ordine de la firma de securitate Shelter. După golul de 3-2 al timişorenilor, între fanii Peluzei Sud şi reprezentanţii forţelor de ordine a izbucnit un conflict, continuat apoi cu intervenţia jandarmilor şi cu incidente şi în afara stadionului Steaua. Fanii de la Peluza Nord ai Stelei au intervenit în ajutorul celor de la Peluza Sud când au observat că aceştia au un conflict cu forţele de ordine prezente la stadion şi au aruncat cu o torţă în dreptul jandarmilor.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Marius Militaru, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că zece persoane au fost reţinute după meciul Steaua - FC Timişoara, scor 3-3, în Liga I, ca urmare a incidentelor din timpul şi de la finalul partidei.

La locul incidentelor s-a deplasat şi purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, care a afirmat că au fost avariate şi două maşini de poliţie. El a afirmat că poliţia nu se va opri până când nu-i va prinde pe autorii faptelor.

Formaţia Steaua Bucureşti a terminat la egalitate, scor 3-3 (1-0), meciul susţinut, duminică seară, pe teren propriu, în compania echipei FC Timişoara, în derbiul etapei a XXIX-a a Ligii I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici