Penescu: De când am fost arestat, mai mult am fost plimbat decât audiat

Finanţatorul clubului FC Argeş, Cornel Penescu, a declarat, joi, la ieşirea de la audierile de la DNA Piteşti, că de când a fost arestat nu a fost audiat "mai mult de trei minute", în restul timpului fiind "plimbat".

39 afișări
Imaginea articolului Penescu: De când am fost arestat, mai mult am fost plimbat decât audiat

Penescu: De când am fost arestat, mai mult am fost plimbat decât audiat (Imagine: Mediafax Foto)

Finanţatorul clubului FC Argeş, Cornel Penescu, a fost adus, joi dimineaţă, la noi audieri, la DNA Piteşti, părăsind sediul instituţiei după mai mult de două ore, fiind dus în arestul IPJ Argeş.

"De când am fost arestat, nu am fost audiat mai mult de trei minute, în rest am fost plimbat. Vreau să-i spun regizorului care a regizat acest film că nu sunt vinovat şi că stau de atâtea zile în arest. Nu sunt om rău şi nu sunt vinovat, nu am omorât o muscă în viaţa mea", a declarat Penescu ziariştilor la ieşirea din sediul DNA Piteşti.

Întrebat de către jurnalişti ce părere are despre percheziţia care a avut loc, miercuri, la trustul său de presă şi la tipografie, finanţatorul clubului FC Argeş a răspuns: "Voi ar trebui să aveţi o părere. În orice caz, democraţia este ameninţată".

La ora transmiterii acestei ştiri, în sediul DNA Piteşti se mai aflau pentru audieri directorul de relaţii internaţionale al FRF, Florin Prunea, şi preşedintele FC Argeş, Cristian Mincă.

Florin Prunea, Cristian Mincă şi Cornel Penescu au mai fost audiaţi de către procurori, timp de mai multte ore, în data de 14 mai. Tot atunci, a fost audiat la DNA Piteşti şi arbitrul asistent Florin Stănescu, care a arbitrat, în 2008, în turul campionatului, două partide ale piteştenilor, respectiv Unirea Urziceni-FC Argeş, disputată la 1 august, scor 3-2, şi Gloria Bistriţa-FC Argeş, disputată la 31 octombrie, scor 2-0.

În stenogramele convorbirilor telefonice din cazul de corupţie din arbitrajul românesc investigat de procurorii DNA apare şi o discuţie între finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, şi directorul de relaţii internaţionale din cadrul FRF, Florin Prunea. Potrivit stenogramei unei discuţii din 8 octombrie 2008, finanţatorul FC Argeş îl întreabă pe Prunea despre arbitrul meciului cu FC Vaslui, iar oficialul FRF îl recomandă pe Sorin Corpodean.

În dosarul corupţiei din arbitraj, în 14 aprilie au fost arestaţi preventiv, pentru 29 de zile, finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor,

Gheorghe Constantin

, directorul general al hypermarketului PIC, Liviu Făcăleaţă, precum şi fostul director al OPC Argeş Cristian Libertatu. Cornel Penescu şi Liviu Făcăleaţă sunt acuzaţi de dare de mită, iar Gheorghe Constantin şi Cristian Libertatu de luare de mită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici