Perechea Caroline Garcia/Kristina Mladenovic a câştigat proba de dublu de la Roland Garros

Perechea franceză formată din Caroline Garcia şi Kristina Mladenovic, favorita numărul cinci, a câştigat, duminică, scor 6-3, 2-6, 6-4, meciul cu rusoaicele Ekaterina Makarova şi Elena Vesnina, în finala turneului de Mare Şlem de la Roland Garros, dotat cu premii totale de 32.017.500 de dolari.

398 afișări
Imaginea articolului Perechea Caroline Garcia/Kristina Mladenovic a câştigat proba de dublu de la Roland Garros

Perechea Caroline Garcia/Kristina Mladenovic a câştigat proba de dublu de la Roland Garros

Partida dintre cele două perechi a durat două ore şi şapte minute. Franţuzoaicele au câştigat primul set, scor 6-3, după ce au reuşit să câştige de două ori pe serviciul adversarelor şi au condus la un moment dat cu 5-0. Rusoaicele au redus din diferenţă, până la 3-5, reuşind să câştige trei game-uri consecutive, dar, în final, franţuzoaicele s-au impus, scor 6-3.

Setul doi le-a aparţinut sportivelor din Rusia, Makarova şi Vesnina, care au reşit să câştige de două ori contra serviciului în debutul actului secund, conducând la un moment dat cu 4-1. Garcia şi Mladenovic au mai câştigat un singur game, iar, în cele din urmă, rusoaicele au egalat situaţia la general, scor 6-2.

Ultimul act a fost cel mai echilibrat al partidei. Franţuzoaicele au câştigat, după ce au câştigat pe serivicul adversarelor în penultimul game al setului. S-a încheiat, scor 6-4, pentru perechea Mladenovic/Garcia. Ultima franţuzoaică învingătoare la Paris, la dublu, a fost Mary Pierce, care a făcut pereche cu elveţianca Martina Hingis. De asemenea, ultima victorie obţinută de o pereche din Franţa la Roland Garros datează din 1971 (Gail Chanfreau, Françoise Durr). A fost ultimul succes în totalitate franţuzesc la un Grand Slam.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici