Performanţă unică în istoria tenisului: Novak Djokovic, 30 de victorii consecutive în turneele de Mare Şlem

Jucătorul de tenis din Serbia, Novak Djokovic, liderul clasamentului mondial ATP, în vârstă de 29 de ani, a obţinut, miercuri, după victoria, scor 6-4, 6-3, 7-6, împotriva lui Adrian Mannarino (55 ATP), a 30-a victorie consecutivă într-un turneu de Mare Şlem, performanţă unică în istoria tenisului.

1642 afișări
Imaginea articolului Performanţă unică în istoria tenisului: Novak Djokovic, 30 de victorii consecutive în turneele de Mare Şlem

Tenis: Novak Djokovic, 30 de victorii consecutive în turneele de Mare Şlem (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Tenismanul sârb a depăşit vechiul record, deţinut de Rod Laver, încă de acum patru decenii. Acesta a câştigat 29 de partide la rând în turneele de Grand Slam, în era Open, în perioada 1969 - 1970. După victoria împotriva lui Mannarino, liderul mondial va evolua împotriva lui Sam Querrey din SUA în turul trei de la Wimbledon.

Djokovic este câştigătorul ultimelor trei ediţii ale turneului de la Wimbledon, pe care l-a cucerit prima dată în 2011. Ultimele două finale le-a disputat împotriva jucătorului din Elveţia, Roger Federer.

Sportivul din Serbia a câştigat, de-a lungul carierei, 12 titluri de Grand Slam. şase la Australian Open, unul la Roland Garros, trei la Wimbledon şi două la US Open. Djokovic a câştigat de cinci ori şi Turneul Campionilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici