Novak Djokovic a câştigat proba masculină a turneului de la Roland Garros

Novak Djokovic, liderul clasamentului ATP, a câştigat, duminică, scor 3-6, 6-1, 6-2, 6-4, meciul jucat cu Andy Murray (Marea Britanie, 2 ATP) în finala probei de simplu a turneului de Mare Şlem de la Roland Garros (Franţa), dotat cu premii totale în valoare de 32.017.500 de dolari.

958 afișări
Imaginea articolului Novak Djokovic a câştigat proba masculină a turneului de la Roland Garros

Novak Djokovic a câştigat proba masculină a turneului de la Roland Garros (Imagine AFP / Mediafax Foto)

După victoria obţinută pe arena Philippe Chatrier, sârbul de 29 de ani a câştigat şi ultimul trofeu de Mare Şlem care îi lipsea din palmares.

Partida dintre cei doi combatanţi a durat trei ore şi cinci minute. Djokovic este primul jucător, după australianul Rod Laver (1969), care este campion en-titre în toate cele patru competiţii mari din tenisul profesionist, performanţă neatinsă de marii săi rivali, Roger Federer şi Rafael Nadal. Este al 12-lea titlu de Mare Şlem din cariera sârbului.

Novak a vorbit în franceză după finala în care l-a învins pentru a 24-a oară în carieră pe Andy Murray, britanicul ce rămâne cu doar 10 meciuri câştigate în faţa sârbului: "E un moment foarte special pentru mine. Cel mai important e că astăzi am simţit un sentiment pe care nu l-am mai întâlnit până acum la Paris. Am desenat o inimă pe teren, cu permisiunea lui Guga Kuerten, pentru că dragostea fanilor m-a ajutat să câştig pentru prima oară aici", a spus sârbul după meci.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici