Persoanele care comit abuzuri rasiste online vor fi interzise la meciurile din Marea Britanie

  • Persoanele care comit abuzuri rasiste pe reţelele de socializare vor fi interzise pe stadioanele din Regatul Unit.
  • Anunţul a fost făcut de către Minsitrul de Interne.
  • Această măsură vine în urma abuzurilor rasiste împotriva jucătorilor de culoare din naţionala Angliei.
143 afișări
Imaginea articolului Persoanele care comit abuzuri rasiste online vor fi interzise la meciurile din Marea Britanie

Oamenilor găsiţi vinovaţi de abuzuri rasiste în mediul online împotriva fotbaliştilor li se va interzice să participe la meciuri timp de până la 10 ani, conform noilor legi, a declarat Ministrul de Interne al Marii Britanii, Priti patel, relatează Reuters.

Interdicţiile la meciurile de fotbal, sunt necesare pentru a preveni violenţa sau dezordinea din timpul meciurilor, pedepsele fiind de la minim trei ani până la maxim 10. Legislaţia existentă va fi extinsă pentru a acoperi infracţiunile de abuz în mediul online, după ce prim-ministrul Boris Johnson a promis că va înăspri măsurile în luna iulie, ca urmare a abuzurilor rasiste împotriva jucătorilor de culoare din selecţionata Angliei, după înfrângerea din finala Euro 2020.

În această vară sportul nostru iubit a fost afectat de rasismul ruşinos din partea trolilor online, care s-au ascuns în spatele tastaturilor şi i-au abuzat pe fotbalişti” a declarat Patel, citat de presa britanică. “Cei responsabili pentru aceste abuzuri îngrozitoare din mediul online trebuie să fie pedepsiţi. Modificările aduse legii pe care le anunţ se vor asigura că li se va interzice participarea la meciurile de fotbal”.

Noua lege va fi adoptată la începutul noului an, a informat presa britanică, sub forma unui amendament la actuala lege. Potrivit statisticilor guvernamentale, la 1 august existau 1.359 de interdicţii pe stadioane în vigoare numai în Anglia şi Ţara Galilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici