Persoanele vinovate de incidentele de la meciul cu Steaua, interzise pe viaţă pe stadionul Petrolului

Clubul Petrolul Ploieşti a anunţat, miercuri, într-un comunicat, că persoanelor care vor fi identificate că au participat la incidentele de la meciul cu Steaua le va fi interzis pe viaţă accesul pe Stadionul Ilie Oană.

202 afișări
Imaginea articolului Persoanele vinovate de incidentele de la meciul cu Steaua, interzise pe viaţă pe stadionul Petrolului

Persoanele vinovate de incidentele de la meciul cu Steaua, interzise pe viaţă pe stadionul Petrolului

Totodată, gruparea ploieşteană regretă incidentele petrecute şi cere scuze clubului Steaua şi suporterilor petrolişti.

"Clubul FC Petrolul Ploieşti se delimitează strict de incidentele grave ce au avut loc în timpul jocului şi precizează următoarele: 1. Considerăm tot ceea ce se întâmplă în aceste zile reprezintă un atac concertat împotriva clubului, a imaginii sale şi chiar a viitorului său. Rugăm organele de anchetă să investigheze cazul, iar pentru aceasta clubul va pune la dispoziţie înregistrările video, făcute cu propriul sistem de supraveghere. 2. Clubul FC Petrolul este nemulţumit de prestaţae firmei de protecţie şi pază SC Galant Security SRL şi îşi rezervă dreptul de a solicita daune. 3. Persoanelor care vor fi identificate că au participat la evenimentele din timpul jocului le va fi interzis pe viaţă dreptul de acces pe stadionul Ilie Oană. 4. Clubul FC Petrolul regretă cele întâmplate şi îşi cere scuze jucătorilor implicaţi, clubului Steaua şi tuturor suporterilor petrolişti", se arată în comunicatul citat.

Meciul Petrolul Ploieşti - Steaua, din etapa a XII-a a Ligii I, a fost suspendat, duminică seară, după mai multe incidente ce au avut loc în prima repriză.

Un suporter al echipei Petrolul Ploieşti a intrat pe teren, în minutul 41 al partidei cu Steaua, l-a lovit cu pumnul în faţă şi l-a scuipat pe fundaşul stelist George Galamaz. Mai mulţi jucători ai Stelei l-au lovit cu picioarele pe fanul care a pătruns pe teren, în încercarea de a-l imobiliza. După ce forţele de ordine au calmat spiritele şi l-au reţinut pe suporterul respectiv, arbitrul Robert Dumitru a eliminat doi jucători stelişti, pe Martinovici şi pe portarul Stanca, pentru loviturile aplicate fanului ploieştean. Meciul a fost reluat, dar în scurt timp o petardă aruncată din tribune l-a rănit pe portarul stelist Tătăruşanu, care intrase în locul lui Stanca. După acest nou incident, arbitrul a decis oprirea partidei.

George Galamaz a fost diagnosticat, luni dimineaţă, cu o fractură de os zigomatic şi va avea nevoie de un repaus de cel puţin 45 de zile.

În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că în timpul desfăşurării partidei de fotbal Dragoş Petru Enache, aflat în tribune, a pătruns pe terenul de joc şi l-a lovit cu un obiect contondent pe fotbalistul stelist George Galamaz.

Un alt suporter al echipei de fotbal Petrolul Ploieşti, care duminică seară a încercat să intre pe teren la meciul dintre Petrolul şi Steaua Bucureşti, a fost identificat, el urmând să fie amendat şi să primească interdicţia de a intra la competiţii sportive în următorii doi ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici