Peste 300 de jandarmi la meciul Steaua Bucureşti şi Unirea Urziceni

Peste 300 de jandarmi vor asigura ordinea, luni seara, la meciul de fotbal dintre echipele de fotbal Steaua Bucureşti şi Unirea Urziceni, în cadrul Ligii I, care se va desfăşura pe stadionul Ghencea din Bucureşti.

17 afișări
Imaginea articolului Peste 300 de jandarmi la meciul Steaua Bucureşti şi Unirea Urziceni

Peste 300 de jandarmi la meciul Steaua Bucureşti şi Unirea Urziceni (Imagine: Mediafax Foto)

Jandarmii vor asigura condiţiile de securitate pentru toţi participanţii la această manifestare sportivă şi vor acţiona pentru prevenirea fenomenului infracţional, intervenind în cazul tulburării ordinii publice, atât pe traseele de afluire/defluire, cât şi în incinta arenei sportive, precizează Jandarmeria Bucureşti.

Totodată, Jandarmeria Capitalei invită spectatorii să respecte prevederile legale pe timpul deplasării către locurile de desfăşurare a competiţiilor sportive, în apropierea şi în interiorul stadioanelor.

Conform prevederilor Legii 4/2008, privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor sportive, spectatorilor le este interzis să introducă în stadion băuturi alcoolice, petarde ori alte obiecte ce pot fi folosite la acţiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot conduce la producerea actelor de violenţă. Este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ura naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă publică.

"Jandarmeria Bucureşti recomandă celor prezenţi în arenele sportive să înţeleagă că o confruntare sportivă solicită, înainte de toate, un climat de fair-play, de respect al adversarului, a demnităţii, de impunere a non-violenţei ca norme de conduită, pentru că acestea sunt, în fond, valenţele profunde ale sportului, dincolo de pasiuni şi interese", arată sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici