Peter Sauber a preluat echipa de Formula 1 BMW

Elveţianul Peter Sauber a preluat echipa de Formula 1 BMW de la producătorul de automobile german, iar fondul de investiţii Qadbak Investment nu va mai contribui la susţinerea team-ului, aşa cum s-a anunţat în septembrie.

40 afișări
Imaginea articolului Peter Sauber a preluat echipa de Formula 1 BMW

Peter Sauber a preluat echipa de Formula 1 BMW (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Compania BMW s-a retras la sfârşitul acestui sezon din Formula 1, iar în 15 septembrie a anunţat că va vinde echipa cu sediul la Hinwil (Elveţia) fondului de investiţii Qadbak, care reprezintă interesele unor oameni de afaceri din Europa şi Orientul Mijlociu.

Acum, BMW şi Peter Sauber, fondatorul echipei, informează că au ajuns, joi, la un acord, care are drept condiţie de bază înscrierea team-ului în sezonul 2010 al Campionatului Mondial de Formula 1.

Costurile tranzacţiei şi motivele renunţării Qadbak nu au fost precizate. Echipa va rămâne la Hinwil, dar personalul va fi redus de la 388 la 250 de angajaţi.

Peter Sauber, în vârstă de 66, activează în lumea sporturilor cu motor din anii 70, iar în 2005 el a vândut echipa pe care a fondat-o companiei BMW. Oficialii germani l-au păstrat pe Sauber în structurile formaţiei şi au păstrat numele elveţianului în cel al echipei, care s-a intitulat BMW-Sauber, în semn de respect pentru activitatea acestuia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici