Petra Kvitova şi Angelique Kerber s-au calificat în semifinale la Sydney

Jucătoarele tenis Petra Kvitova (Cehia), cap de serie numărul 2, şi Angelique Kerber (Germania), a cincea favorită a competiţiei, s-au calificat, miercuri, în semifinale turneului de la Sydney (Australia), dotat cu premii în valoare totală de 731.000 de dolari.

154 afișări
Imaginea articolului Petra Kvitova şi Angelique Kerber s-au calificat în semifinale la Sydney

Petra Kvitova (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Kvitova, locul 4 WTA, a învins-o, în sferturile de finală, cu scorul de 4-6, 6-3, 6-4, pe Jarmila Gajdosova (Australia), beneficiară a unui wild-card, şi va juca, în faza următoare a competiţiei, cu Ţvetana Pironkova (Bulgaria), jucătoare venită din calificări şi poziţia 67 în ierarhia mondială, care a trecut, cu scorul de 6-4, 6-1, de Barbora Zahlavova Strycova (Cehia).

Kerber, locul 9 WTA, a învins-o, în sferturile de finală, cu scorul de 0-6, 6-1, 6-4, pe Garbine Muguruza (Spania) şi va juca, în semifinale, cu Karolina Pliskova (Cehia), poziţia 22 în clasamentul mondial, care a trecut, cu scorul de 4-6, 6-4, 6-0, de Carla Suarez Navarro (Spania).

Anterior, Kerber a învins-o, în noaptea de marţi spre miercuri, pe sportiva rusă Daria Gavrilova, locul 187 WTA, beneficiară a unui wild-card, în turul doi al turneului de la Sydney, după o partidă care s-a încheiat în jurul orei locale 3.10 şi care a durat aproximativ două ore şi jumătate.

Câştigătoarea sâmbătă la Shenzhen, Simona Halep, cap de serie numărul unu şi locul 3 WTA, s-a retras din turneul de categorie Premier de la Sydney, din cauza unei infecţii gastrointestinale. Halep, direct acceptată în turul doi la Sydney, ar fi trebuit să o întâlnească, marţi, pe Karolina Pliskova (Cehia), poziţia 22 în ierarhia mondială, dar a fost înlocuită pe tabloul turneului de Nicole Gibbs (SUA). Pliskova a învins-o pe Gibbs, scor 6-0, 6-0.

Pe tabloul masculin de la Sydney, primii trei favoriţi ai competiţiei, italianul Fabio Fognini, belgianul David Goffin şi germanul Philipp Kohlschreiber au fost eliminaţi în turul doi. Fognini a fost învins, cu scorul de 4-6, 6-2, 6-2, de argentinianul Juan Martin Del Potro, Goffin a fost întrecut, cu scorul de 6-3, 6-3, de italianul Simone Bolelli, iar Kohlschreiber a fost învins, cu scorul de 6-3, 6-4, de australianul Bernard Tomici.

De asemenea, uruguayanul Pablo Cuevas, favorit şase, şi francezul Jeremy Chardi, cap de serie numărul 7, au părăsit competiţia de la Sydney în turul doi. Cuevas a fost întrecut, cu scorul de 7-5, 7-5, de kazahul Mihail Kukuşkin, iar Chardy a fost învins, cu scorul de 2-6, 7-6 (1), 6-4, de luxemburghezul Gilles Muller.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici