Petrescu: Obiectivul Unirii este calificarea din grupele Ligii Campionilor

Antrenorul echipei Unirea Urziceni, Dan Petrescu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că obiectivul grupării ialomiţene în ediţia 2009/2010 a Ligii Campionilor este depăşirea fazei grupelor, în timp ce, pe plan intern, acesta va fi obţinerea a cel puţin unui trofeu.

9 afișări
Imaginea articolului Petrescu: Obiectivul Unirii este calificarea din grupele Ligii Campionilor

Petrescu: Obiectivul Unirii este calificarea din grupele Ligii Campionilor (Imagine: Mediafax Foto)

"Din acest moment Unirea Urziceni are un alt statut, dar vom încerca să rămânem cu picioarele pe pământ, modeşti şi să ne facem treaba. E clar că obiectivele noastre sunt mai măreţe acum, vrem să facem o figură frumoasă în Liga Campionilor şi vom încerca să obţinem cel puţin un trofeu din cele patru puse la dispoziţie, deşi eu aş vrea două. Nu este obligatoriu să luăm campionatul, vom încerca să ne batem şi la anul pentru cupele europene. Acest club deja s-a obişnuit cu prezenţa în cupele europene. Primul meci este cel mai important, pentru că e Supercupa României şi vom încerca să o câştigăm. Pentru noi cel mai important este criteriul eonomic, nu ştiu dacă ar avantaja să jucăm în Austria. Dacă vom nimeri în grupa pe care mi-o doresc şi facem zero puncte, ne facem de râs. Cu oricine am nimeri, pornim cu şansa a patra, pentru că ei au bugete de sute de milioane de euro. Noi vom încerca să fim în primele două, indiferent de cine va fi", a spus Petrescu.

Dan Petrescu nu ştie unde va evolua Unirea Urziceni în Liga Campionilor. "Dacă vom juca în ţară, cu atât mai bine, dar sunt convins că am avea suporteri români şi la meciurile din străinătate. Pentru noi ar fi un dezavantaj orice stadion pe care ne-am disputa meciurile de pe teren propriu, pentru că nu putem evolua pe stadionul nostru. Una e să joci la Urziceni şi alta e să joci la Cluj, Ghencea sau Klagenfurt", a subliniat Petrescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici