Petrolul Ploieşti - CFR Cluj, finala cu cel mai mic număr de jucători români titulari

Meciul Petrolul Ploieşti - CFR Cluj, disputat sâmbătă, pe Arena Naţională, a fost finala cu cel mai mic număr de jucători autohtoni în echipele de start, aceştia fiind doar patru: Ovidiu Hoban şi Gheorghe Grozav la ploieşteni, respectiv Gabriel Mureşan şi Ciprian Deac la clujeni, informează frf.ro.

788 afișări
Imaginea articolului Petrolul Ploieşti - CFR Cluj, finala cu cel mai mic număr de jucători români titulari

Petrolul Ploieşti - CFR Cluj, finala cu cel mai mic număr de jucători români titulari (Imagine: Laurentiu Mich/Mediafax Foto)

De asemenea, sâmbătă s-a înregistrat cel mai mic număr de jucători români pe întreaga finală, doar şase, pe parcurs mai intrând Morar şi Achim la Petrolul.

Precedentele asemenea "recorduri" avuseseră loc tot la o finală a CFR-ului, cea cu SC Vaslui din 2010, cu opt autohtoni la start şi 10 la final.

A fost a 75-a finală a Cupei României, a 69-a găzduită de Capitală, a doua disputată pe Arena Naţională.

Pentru prima oară s-au întâlnit, nu doar în finală, ci în cadrul acestei competiţii, FC Petrolul Ploieşti cu FC CFR 1907 Cluj. Ambele însă s-au aflat pentru a patra oară în ultimul act al competiţiei.

Petrolul a câştigat pentru a treia oară Cupa şi a egalat-o la numărul de trofee chiar pe învinsa sa de-acum, situându-se împreună într-un clasament all-time legat de acest aspect pe locurile 5-6, după bucureştenele Steaua, Rapid, Dinamo şi Universitatea Craiova. A fost, deci, prima finală pierdută de CFR.

A fost a 17-a finală fără participarea vreunei echipe bucureştene.

Jeremy Bokila, autorul unicului gol şi desemnat totodată jucătorul finalei, a fost de asemenea şi golgeterul actualei ediţii a Cupei, totalizând 7 reuşite.

Dintre actualii câştigători, se mai întâlniseră cu trofeul: Galamaz de 2 ori (cu Dinamo şi Steaua), Geraldo Alves (cu Steaua), Lucian Marinescu (cu Steaua) şi Adrian Cristea (cu Dinamo), toţi câte o dată.

Ambii antrenori, Cosmin Contra şi Eugen Trică, s-au aflat la primele lor finale.

Cristian Balaj a condus la centru pentru a patra oară un joc de finală de Cupă (după cele din 2002, 2004 şi 2009), egalându-i astfel pe Denis Xifando şi Dan Petrescu, cei trei fiind depăşiţi doar de Emil Kroner, cu menţiunea că acesta a arbitrat două din partidele acelei celebre finale rejucate de patru ori dintre Rapid şi Venus în 1940.

A fost prima finală cu şapte arbitri, centralului şi asistenţilor adăugându-li-se acum şi cei doi adiţionali şi rezerva de asistent.

Formaţia Petrolul Ploieşti a câştigat Cupa României-Timişoreana pentru a treia oară în istorie, după ce a învins, sâmbătă, pe Arena Naţională, cu scorul de 1-0 (1-0), echipa CFR Cluj, în finala competiţiei. Unicul gol al meciului a fost marcat de Bokila, în minutul 8.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici