Pierrick Fedrigo a câştigat etapa XV-a a Turului Franţei

Ciclistul francez al echipei FDJ-BigMat, Pierrick Fedrigo, a câştigat, luni, etapa XV-a a Turului Franţei, disputată între localităţile Samatan şi Pau, pe distanţa a 158,5 kilometri.

179 afișări
Imaginea articolului Pierrick Fedrigo a câştigat etapa XV-a a Turului Franţei

Pierrick Fedrigo a câştigat etapa XV-a a Turului Franţei

Fedrigo, deja câştigător la Pau în 2010, a evadat împreună cu americanul Christian Vande Velde, cu francezii Thomas Voeckler şi Samuel Dumoulin, cu danezul Nicki Sorensen şi cu belgianul Dries Devenyns, iar la final l-a învins la sprint pe Vande Velde.

Pierrick Fedrigo, în vârstă de 33 de ani, a adus a patra victorie de etapă pentru sportivii francezi, după succesele obţinute de Thibaut Pinot, Thomas Voeckler şi Pierre Rolland. De asemenea, Fedrigo se află la al patrulea succes din carieră în Turul Franţei, după victoriile de la Gap (2006), Tarbes (2009) şi Pau (2010).

Plutonul a venit compact cu o întârziere de aproximativ 12 minute.

Britanicul Bradley Wiggins (Sky) a rămas cu tricoul galben de lider în clasamentul general, fiind urmat de conaţionalul şi coechipierul său Chris Froome la 2:05, de italianul Vincenzo Nibali la 2:23, de australianul Cadel Evans la 3:19, de belgianul Jurgen van den Broeck la 4:48, de spaniolul Haimar Zubeldia la 6:15, de americanul Tejay van Garderen la 6:57, de slovenul Janez Brajkovici la 7:30, de francezul Pierre Rolland la 8:31 şi de un alt francez Thibaut Pinot la 8:51.

Marţi va fi zi de pauză în Turul Franţei.

Etapa a XVI-a se va desfăşura, miercuri, între localităţile Pau şi Bagneres-de-Luchon, pe distanţa a 197 de kilometri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici