Pilotul rus de Formula 1 Nikita Mazepin este pe cale să fie exclus din echipa americană Haas

Organismul de conducere al Formulei 1, FIA, va convoca marţi o reuniune extraordinară a Consiliului Mondial al Sportului Auto (WMSC), după ce mai multe federaţii sportive au interzis sportivilor ruşi să concureze la nivel internaţional ca urmare a invaziei Rusiei în Ucraina.

2347 afișări
Imaginea articolului Pilotul rus de Formula 1 Nikita Mazepin este pe cale să fie exclus din echipa americană Haas

FOTO Formula 1

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), care a acordat recunoaştere FIA în 2012, a recomandat luni interzicerea sportivilor şi oficialilor ruşi şi belaruşi.

De asemenea, FIFA şi UEFA au suspendat echipele naţionale şi cluburile ruseşti din fotbalul internaţional până la noi ordine.

„O reuniune extraordinară a Consiliului Mondial al Sportului Auto va fi convocată mâine pentru a discuta chestiuni legate de criza actuală din Ucraina", a declarat un purtător de cuvânt al FIA.

Rezultatul reuniunii de marţi ar putea decide soarta lui Nikita Mazepin, singurul rus de pe grila de start a Formulei 1.

Tânărul de 22 de ani se confruntă deja cu un viitor incert, şeful său de la Haas, Guenther Steiner, spunând că locul său în echipă va fi cedat şi contractul de sponsorizare a echipei cu producătorul rus Uralkali, deţinut de tatăl lui Mazepin, urmează să fie reziliat săptămâna aceasta.

Mazepin, care pilotează alături de Mick Schumacher şi care a debutat anul trecut, a concurat până acum sub un steag neutru din cauza sancţiunilor antidoping impuse Rusiei, dar concurează cu o licenţă rusească.

De asemenea, ar putea avea un impact asupra pilotului de teste Ferrari şi vicecampion al Formulei 2, Robert Shwartzman, pilotului de Formula 3 Alexander Smolyar şi companiei SMP Racing a lui Boris Rotenberg, care are o prezenţă semnificativă în toate categoriile de sporturi cu motor.

Ferrari este sponsorizată de compania de securitate cibernetică Kaspersky Labs, care a fost fondată la Moscova, dar care acum se descrie ca fiind o companie globală. McLaren şi-a încheiat sponsorizarea cu compania belarusă Miory Steel la sfârşitul anului trecut.

Săptămâna trecută, Formula 1 a anunţat că nu va concura în Rusia în acest sezon, considerând că este „imposibil" să facă acest lucru în „circumstanţele actuale".

De asemenea, compania americană Haas a rulat cu un monopost complet alb în ultima zi a testului de săptămâna trecută de la Barcelona, după ce a scos toate însemnele Uralkali.

Federaţia ucraineană de sporturi cu motor a cerut duminică interzicerea tuturor deţinătorilor de licenţe ruseşti şi bieloruse de a participa la competiţiile sale, ca parte a unui set mai larg de propuneri înaintate preşedintelui FIA, Mohammed Ben Sulayem.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici