Piţurcă a renunţat la Chivu şi Florentin Petre şi l-a convocat pe Neşu

Selecţionerul Victor Piţurcă a renunţat la convocarea jucătorilor Cristian Chivu şi Florentin Petre pentru partidele cu Lituania şi Insulele Faroe, chemându-l la lot pe mijlocaşul Mihăiţă Neşu, informează site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal

17 afișări
Imaginea articolului Piţurcă a renunţat la Chivu şi Florentin Petre şi l-a convocat pe Neşu

Piţurcă a renunţat la Chivu şi Florentin Petre şi l-a convocat pe Neşu (Imagine: Mediafax Foto)

Piţurcă şi-a motivat decizia prin faptul că fundaşul echipei Internazionale Milano, Cristian Chivu, se află în plină perioadă de refacere după operaţia la umăr. De asemenea, Florentin Petre va face, duminică, o deplasare lungă cu echipa sa de club, Terek Groznâi, la Vladivostok pentru un meci de campionat, iar din cauza schimbării de fus orar şi a drumului s-a considerat că nu poate participa la "parametrii maximi la antrenamentele de săptămâna viitoare".

În aceste condiţii, FRF a trimis, vineri, un fax de convocare jucătorului Mihai Neşu, transferat de curând la FC Utrecht.

Victor Piţurcă va definitiva lotul, duminică seara, reunirea fiind programată, luni, de la ora 12.00, la Centrul de Fotbal Mogoşoaia.

Jucătorii români legitimaţi la cluburi de peste hotare, convocaţi pentru primele două meciuri din cadrul campaniei de calificare la Cupa Mondială din 2010 sunt: Cosmin Contra (Getafe), George Ogăraru (Ajax Amsterdam), Cristian Săpunaru (FC Porto), Ştefan Radu (Lazio Roma), Răzvan Raţ (Şahtior Doneţk), Răzvan Cociş (Lokomotiv Moscova), Nicolae Dică (Catania), Paul Codrea (Siena), Mihăiţă Neşu (FC Utrecht), Daniel Niculae (Auxerre), Adrian Mutu (Fiorentina) şi Ciprian Marica (VfB Stuttgart).

Echipa naţională a României întâlneşte Lituania pe teren propriu la 6 septembrie, de la ora 21.00 (stadion Dr.Constantin Rădulescu - Cluj-Napoca) şi în deplasare Insulele Feroe la 10 septembrie, de la ora 19.30 (stadion Torsvollur - Torshavn).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici