Piţurcă: Am avut meciul la discreţie, trebuia să câştigăm

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, vineri, că reprezentativa României ar fi trebuit să câştige meciul cu Belarus, pe care "l-a avut la discreţie", şi a apreciat că este nevoie să aducă la echipa naţională cât mai mulţi jucători tineri în vederea următoarei campanii de calificare.

163 afișări
Imaginea articolului Piţurcă: Am avut meciul la discreţie, trebuia să câştigăm

Piţurcă: Am avut meciul la discreţie, trebuia să câştigăm (Imagine: Constantin Vladescu/Mediafax Foto)

"Din păcate nu am reuşit să câştigăm acest joc, pe care l-am avut la discreţie. Am avut momente bune, dar când primeşti goluri de asemenea manieră este foarte greu să câştigi chiar şi împotriva unei echipe mai puţin valoroase, precum cea a Belarului. Ce să le reproşez fundaşilor la conferinţa de presă, o voi face la şedinţa de analiză a meciului. S-a văzut cum s-a primit şi primul şi al doilea gol, a fost acolo şi o greşeală colectivă. Chiar dacă şi la primul şi la al doilea gol, tactic stăteam bine în teren. Dar au fost greşeli. Dacă nu luam acel gol la finalul primei reprize, poate câştigam azi. Probabil că s-au mulţumit cu un gol avans. Normal că ştiam de scorul din Bosnia, mai grav este că au aflat şi jucătorii. De unde, nu ştiu. Oricum, era de aşteptat să piardă cei din Luxemburg", a spus Piţurcă la conferinţa de presă de după meci.

Tehnicianul a adăugat că trebuie găsite soluţii pentru campania viitoare de calificare a echipei naţionale. "Ne propusesem să câştigăm ambele jocuri, cu Belarus şi Albania, dar asta este situaţia, am trăit o experienţă. Trebuie să găsim soluţii pentru viitorul apropiat. Să aducem jucători noi cât mai mulţi, dar integraţi alături de jucători valoroşi. Naţionala poate să iasă din criză dacă vom reuşi să formăm un lot valoric cu fotbalişti motivaţi la toate meciurile. Cum s-a întâmplat la meciul cu Franţa, numai jucând aşa putem spera la calificare. Dar nu este uşor, forţele s-au egalat în fotbalul mondial", a precizat selecţionerul României.

Referitor la schimbarea jucătorului Lucian Sânmărtean în minutul 29 al partidei, Piţurcă a spus: "Normal că Sânmărtean a fost înlocuit (n.r. - cu Adrian Cristea) din cauza unei accidentări. Mi-a spus că i s-a blocat genunchiul azi-noapte în somn, iar în teren nu mai putea să alerge. Din păcate mi-a spus prea târziu, mi-a spus asta de-abia când era în teren. De la Cristea mă aşteptam la mai multe, era în formă, dăduse trei goluri în campionat, dar la naţională este alt nivel. El nici nu prea a jucat la prima reprezentativă. Calităţi are, dar iată că la naţională nu reacţionează aşa cum trebuie. Azi avea ocazia să demonstreze că merită să fie convocat în continuare. Asta nu înseamnă că nu-l voi mai selecţiona. A fost doar o seară mai puţin reuşită pentru el".

Victor Piţurcă a menţionat că va face unele modificări pentru meciul cu Albania, din ultima etapă a preliminariilor. "Vor fi cu siguranţă schimbări în meciul cu Albania. Azi am încercat să trimit în teren cei mai tehnici jucători pe care îi avem în lot, dar iată că acest risc, la acest nivel, poate să te coste. A fost şi o stare de oboseală. În plus unii jucători nu au evoluat, cum au fost Raţ, Tamaş şi Marica. Campania viitoare depinde de valoarea jucătorului, nu neapărat dacă joacă la echipa de club. De exemplu, Marica nu evoluează la club, dar la naţională o face foarte bine", a precizat selecţionerul.

Referitor la faptul că Adrian Mutu a marcat două goluri în acest meci şi a ajuns la cota 34 la echipa naţională, mai având nevoie de un singur gol pentru al ajunge pe fostul internaţional Gheorghe Hagi, Piţurcă a spus: "Nu mă interesează pe mine de recorduri, ne-am fi dorit victoria. Adrian Mutu este un marcator, asta este meseria lui, nu este nicio surpriză că marcheză goluri".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici