Piţurcă: Am speranţa că putem câştiga şase puncte din dubla cu Luxemburg şi Franţa

Selecţionerul Victor Piţurcă speră ca în urma partidelor cu Luxemburg şi Franţa, de la începutul lunii septembrie, echipa naţională să obţină maximum de puncte, şase, însă a precizat, luni, că reprezentativa României va pleca cu cea de-a doua şansă în partida contra "cocoşului galic".

84 afișări
Imaginea articolului Piţurcă: Am speranţa că putem câştiga şase puncte din dubla cu Luxemburg şi Franţa

Piţurcă: Am speranţa că putem câştiga şase puncte din dubla cu Luxemburg şi Franţa (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

"Eu am speranţa că putem câştiga şase puncte. Dar e clar că noi suntem outsideri în meciul cu Franţa. Ei sunt clar peste noi. Avem însă şansa noastră să învingem, pentru că eu cred că abia în unul-doi ani, Franţa va deveni cu adevărat o forţă", a spus, într-o conferinţă de presă, Victor Piţurcă.

Reprezentativa României va întâlni la 2 septembrie, în deplasare, reprezentativa Luxemburgului, urmând ca la 6 septembrie să evolueze, pe teren propriu, în compania Franţei, în preliminariile Campionatului European din 2012.

Victor Piţurcă regretă faptul că România va întâlni din nou Olanda în preliminariile Cupei Mondiale din 2014.

"E una extrem de dificilă. Eu nu mi-am dorit niciodată, de câte ori am fost la naţională, să întâlnesc Olanda, dar cu toate astea am avut-o. E foarte clar că cele mai mari şanse la primul loc le are Olanda, iar noi cu Ungaria şi Turcia ne vom bate pentru locul doi. Sperăm cu toţii să ne calificăm de pe primul loc, poate se întâmplă un miracol. Însă va fi foarte dificil, Olanda e vicecampioană mondială. E foarte greu să te baţi cu ei, aţi văzut că în aceste preliminarii spulberă tot, sunt ca un ceasornic", a explicat Piţurcă.

Reprezentativa României va întâlni selecţionatele Olandei, Turciei, Ungariei, Estoniei şi Andorrei în grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014, conform tragerii la sorţi de sâmbătă, de la Rio de Janeiro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici