Piţurcă: Andorra e foarte greu de învins, dar aş vrea să marcăm 7-8 goluri

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că Andorra a făcut un progres devenind o echipă greu de învins, dar cu toate acestea a precizat că şi-ar dori ca echipa naţională să marcheze şapte-opt goluri în meciul direct programat, vineri, în preliminariile CM 2014.

138 afișări
Imaginea articolului Piţurcă: Andorra e foarte greu de învins, dar aş vrea să marcăm 7-8 goluri

Victor Piturca (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"În jocul cu Andorra avem nevoie de cât mai multe goluri, sper să putem să înscriem. Am văzut ultimele meciuri ale Andorrei de acasă şi am văzut că au făcut şi ei un salt calitativ bun. Sunt foarte greu de învins, Olanda a reuşit să înscrie abia în minutul 50. Deci nu ne va fi uşor nici în Andorra. Eu aş vrea să înscriem 7-8 goluri dacă este posibil. Vom încerca să facem acest lucru, asta e şansa noastră. Pentru că e vorba de golaveraj, mai ales între noi şi Turcia, pentru că Ungaria dacă pierde sau face egal iese din cursă", a spus Piţurcă.

În opinia tehnicianului, România are şanse mari de calificare la baraj chiar dacă ocupă locul patru în clasament înaintea ultimelor două partide din faza grupelor. "În acest moment ocupăm locul patru în grupă, dar spun eu avem şanse reale să terminăm pe locul doi. Bineînţeles, cu amendamentul că trebuie să câştigăm cele două partide cu Andorra şi Estonia, iar adversarii noştri, Ungaria şi Turcia, să nu câştige toate punctele puse în joc. Şi este posibil pentru că ei joacă împotriva Olandei. După calculele noastre avem şanse mari pentru că ei nu au jucat cu cea mai puternică echipă din grupă", a explicat antrenorul.

Întrebat dacă reprezentativa Olandei, care este deja calificată la turneul final, va trata uşor meciul cu Turcia, Piţurcă a răspuns: "Nu-mi fac absolut nicio problemă în acest sens. Eu am avut o experienţă chiar contra Olandei, când ei nu mai aveau nevoie de puncte. Atunci ei au jucat la cel mai înalt nivel şi ne-au bătut fără probleme".

Jucătorii primei reprezentative care nu evoluează la echipele de club reprezintă un motiv de îngrijorare pentru selecţioner. "Toţi jucătorii sunt apţi din punct de vedere medical, însă ne îngrijorează faptul că nu toţi traversează o perioadă bună. Sperăm însă ca în aceste zile să îi facem să joace la cel mai înalt nivel şi să câştigăm cele două partide. Meciurile vor fi foarte grele pentru că nici România nu este o echipă care să poată să joace de o manieră care să îi permită să înscrie foarte multe goluri unei echipe de valoare medie cum e Andorra", a afirmat el.

În acelaşi timp, Piţurcă s-a arătat mulţumit de faptul că Torje şi Marica şi-au găsit echipe de club. "Sunt mult mai liniştit acum, dar din păcate Torje nu joacă la echipa lui de club, e foarte îngrijorător acest lucru. Iar Ciprian a reuşit să joace aseară pentru Getafe 23 de minute, dar nici el nu e la parametrii fizici normali. În sensul ăsta voi gândi foarte bine echipa care va juca în Andorra şi cea în meciul cu Estonia. Mai ales că am avut experienţe dificile la aceste duble, mai ales la al doilea meci nu am reuşit să jucăm la cel mai înalt nivel şi asta ne-a costat", a precizat Victor Piţurcă.

După penalizarea FRF cu 105.000 de franci elveţieni de către FIFA, Piţurcă speră ca la ultima partidă a României de pe teren propriu, cea cu Estonia din 15 octombrie, să nu aibă loc incidente pentru că, în caz contrar, echipa naţională ar putea evolua în barajul de calificare cu porţile închise. "Normal că sunt îngrijorat pentru că în cazul în care ne calificăm la baraj s-ar putea să avem probleme după meciul cu Estonia. Sper să nu se mai întâmple nimic. Regulile acum sunt foarte drastice, orice banner, orice poate fi o mare problemă pentru noi", a spus selecţionerul.

Piţurcă este de părere că actuala campanie de calificare este "una bună" pentru că România cu o echipă în reconstrucţie putea sta mult mai rău în preliminariile CM 2014. "Campania asta de calificare a fost una bună din punctul meu de vedere. Pentru că iată înainte de a se termina partidele din grupă suntem în continuare favoriţi sau suntem în cărţi să ajungem la baraj. Atunci când am preluat echipa mi s-a trasat sarcina să creez o echipă competitivă pentru preliminariile viitoare. Şi iată că având o echipă nouă reuşim să fim în luptă pentru calificare. Nu a fost simplu şi nici uşor, pentru că puteam să stăm mult mai rău în momentul de faţă", a menţionat Piţurcă.

Echipa naţională a României întâlneşte la 11 octombrie, de la ora 21.30, Andorra în deplasare şi în 15 octombrie, de la ora 21.00, Estonia la Bucureşti pe Arena Naţională, în ultimele două partide din grupa D a preliminariilor CM 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici